???????

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

???????

OdgovorNapisal/-a defko » 30 jan 2007, 21:54

Zakaj je moj kaktus zagnilil, če ga zdaj v zimskem mirovanju sploh nisem zalival in je imel čisto suho prst?!?!?!?!

lp defko
defko
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a starina » 31 jan 2007, 00:01

Če bi bil bolj natančen, kaj se je z njim zgodilo, oz. na kakšen nacim je zgnil(se je posedel, se je prelomil, je spremenil barvo), oz. prilozil sliko bi bilo lažje.

tudi mene so grajali vcasih... postavi bolj natancno vprašanje.

lp
_____
tom
Zadnjič spremenil starina, dne 31 jan 2007, 11:02, skupaj popravljeno 1 krat.
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 31 jan 2007, 08:53

Zagotovo je moralo biti nekaj narobe že prej, pred zimskim počitkom.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Simona K. » 01 feb 2007, 23:03

Čao,
tudi nekateri moji kaktusi so v času počivanja posatli "čudni", čeprav jih ne zalivam, oz. sem jih enkrat malo, pa tudi presajeni so bili vsi lani in celo poletje zunaj, na svežem zraku in sončku. Tudi jaz menim, da je vzrok potrebno iskati v času pred mirovanjem. Bomo videli, kaj bo od njih ostalo spomladi. jih je pa zelo žalostno gledati, ker že tako imam bolj majhne revčke, sedaj so se pa še "skrčili". Kaj čem, ko jih pa kupujem po trgovskih centrih, kjer prodajajo "turbo vzgojene" primerke. Samo jaz si pač ne morem pomagat, da ne bi vsakič, ko grem v kak tak center (kar ni malokdaj), rešila kakega revčka.
Bodeč pozdravček, Simona!
Simona K.
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a defko » 03 feb 2007, 12:12

Tik nad zeljo je zgnilil, posatl mehak in ko sem ga malo potegnil, je gornji del padel dol znotraj pa je blo vse zgniljeno in je imel zelo neprijeten vonj.

lp defko
defko
Ljubitelj
Ljubitelj

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov