Stenocereus thurberi

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Stenocereus thurberi

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 06 jul 2004, 09:21

Zaradi prostorske stiske zamenjam Stenocereus thurberi velik približno 30 cm lepo raščen za kakšen manjši kaktus Lobivia, Echinocereus ali notokaktus, ki ga še nimam.
Poldi
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 06 jul 2004, 09:38

hm... Kolk težko je pa dobit kaktus, ki ga še nimaš? Predvidevam, da jih imaš doma malo morje? :lol:
Se pravi, da jaz odpadem ;)
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a martina00 » 06 jul 2004, 09:59

Že imaš Echinocereus scheeri ssp. gentryi?
martina00
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 06 jul 2004, 11:36

Ne, nimam kaktusov tolk velik, kot večina misli. Moja zbirka je proti Klavdiji ali Renee bolj skromna. Predvsem pa se ne morem primerjati s tistimi, ki živijo kar v svojih hišah. Zbirka šteje približno 150 kaktusov, od tega je največ notokaktusov, parodij, echinocereusov, nekaj lobivij in ta večjih. Od teh pa so zame najbolj dragoceni: Johnsoni, Stenocereus griseus, Gymnocalycium baldianum, Lobivia (echinopsis) aurea.

Martina 00
Imam samo E. Scheri, ampak Echinocereus scheeri ssp. gentryi pa še ne. Če se ne boš premislila lahko zamenjava.

Pinkpanter, ali poznaš vse svoje kaktuse?

Še par besed o Thurberiju.
To je kaktus, ki zraste v naravi 7m, v sobi verjetno ne tolk. Cveti ponoči in ima lepe rdeče cvetove kar 7 cm velike, ki so belo obrobljeni. Cveti jasno, ko je dovolj star in ko je dovolj veliko zrastel. Po cvetenju, če so oplojeni zrastejo lepi sadeži. Če so užitni ne vem.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 06 jul 2004, 11:53

Da bi poznala vse svoje kaktuse??? :lol:
Kje pa!
Res jih imam ene par že kar nekaj časa, vendar me ni nikoli zanimalo njihovo ime. Važno mi je, da se dobro počutim ko jih gledam, da lepo cvetijo in da se pri meni lepo počutijo. Za imena se nikoli nisem brigala.
Šele odkar sem na tem forumu sledim tudi imenom. Glede na to, da se moja zbirka povečuje, se mi zdi pametno, da malce sledim. Rada bi si namreč pridobila še kakšen kaktus in brez poznavanja imen tistih, ki jih imam, se bom bolj težko znajdla med vsemi vami kaktusoljubci. :P
pinkpanter
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 06 jul 2004, 12:08

Vprašal sem zato, ker če bi poznala vse svoje kaktuse ne bi odgovorila, da že v naprej odpadeš. Tako pa se lahko med tvojimi ljubčki kaktuščki skriva marsikaj.
Tako je brezveze, da ti jaz poimensko naštevam kaj imam in kaj nimam, ker praviš, da sama ne veš kaj imaš in kaj nimaš. Poglej malo naokoli po zasebnih in drugih kaktusarnah. Vsak kaktus ima svoj listek in to se mi zdi edino prav. Še več, Nemci jih celo še oštevilčjo.
Poldi
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 06 jul 2004, 12:28

Saj se bom poboljšala. :cry:

Imam že kupljene listke, da jim imena napišem, prav tako sem pa tudi mami zaplenila eno staro knjigo o kaktusih. Res mora biti stara, da priporoča DDT...

Tako, da kmalu ne bodo več NN ampak bodo imeli ime in priimek. Obljubim! :D
pinkpanter
Guru
Guru

Etiketriranje

OdgovorNapisal/-a izi » 06 jul 2004, 16:55

Poldi, če bi dobro gledal, bi videl, da imam tudi jaz rastline oštevilčene. Nekaj je rudi kaktusov, so pa oštevilčene vse stapelijevke. Poleg tega sodi na etiketo še leto pridobitve, izvor, morebiti nahajališče in terenska številka tistega, ki je rastlino našel.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a martina00 » 06 jul 2004, 18:07

Tole je Echinocereus scheeri ssp. gentryi . Original je bil kupljen pri Hrovatinu, tole pa je 'druga generacija'.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
martina00
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 07 jul 2004, 14:52

O.K. Zamenjava ?
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a martina00 » 07 jul 2004, 16:28

OK (če ne boš ti na slabšem).

Kdaj, kje kako?