dinksi je napisal/-a:Jaz bi vse tri presadil v malo večje lončke in zamenjal šotasto zemljo z zemljo za kaktuse. Pa obvezno več svetlobe. Če imaš možnost povečuj svetlobo postopoma(v nekaj tednih), ker jih nenadno sonce lahko opeče.
Ta drugi je mogoče crassula ovata (se težko vidi) in tretji je opuntia microdasys.
najprej hvala za hiter odgovor..
vsi trije niso bili presajeni od kar so prišli iz trgovine, tako, da gremo v akcijo... a se bojim, da to ne bo dovolj. s svetlobo je kriza in v bližnji prihodnosti se ne bomo selili...
še nekaj vprašanj ... gremo po kaktusih..
1. opuntia - ficus indica
eno deblo je normalno zeleno. drugo se zdi posušeno, ena "bunka" je že odpadla... ( posušeno steblo se lepo vidi na prvi sliki)... je posušeno? ga ob presajanju odstranim?
nadalje me nervira ta dolgi izrastek, ki verjetno ni naraven, normalen??
2. crassula ovata?
verjetno ji lahko samo še .... pomaga. jo bom presadil in poslal v toplice (k mami) na rehabilitacijo
3. opuntia microdasys
domov sem prinesel tako lepo "miki miško", potem so pa začeli novi poganjki poganjati kot nori. na nekaterih delih je kaktus že precej naguban. ob večjih spodnjih poganjkih pa nastajajo rjave lise. ( na slikah sicer niso vidne, a to lahko hitro uredim
)