sesedanje kaktusov

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

sesedanje kaktusov

OdgovorNapisal/-a poppy-- » 30 jul 2006, 10:58

Pozdravljeni!

Zanima me, čemu je vzrok, da se mi kaktusi sesedajo? To sem opazila pri ferokaktusu in tudi pri mislim da mamilariji.

Lp!
poppy--
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cyberman » 31 jul 2006, 11:31

Slika bi povedala verjetno več, vendar če se seseda kljub rednemu zalivanju ja lahko vzrok gniloba.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a poppy-- » 08 okt 2006, 11:57

Slika

Zalivam jih zelo malo, tudi ne vsak teden, verjetno pa še vedno preveč, nevem.
poppy--
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sinopa » 13 okt 2006, 16:37

Oj!
Če je katus spodaj mehak, gre sigurno za gnitje. Dvomim, da mu lahko kako pomagaš.
Raje kaktuse zalivaj manj, razen ce jih imas na kasnem toplem, soncnem prostoru. Sam vseeno, men se zdi, da je z vodo in kaktusi treba delati z občutnom. To pa pomeni, da kaktus potipas, ga spremljas, ce potrebuje vodo in ne tako 1x na teden (tko kot pise v knjigi) brez karsenga koli custva (ce lahko temu tako recem :lol: ). Lahko je to za zacetnika tezko, a vsak ze scasoma navadi.
sinopa
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Kobdilj (Kras)

OdgovorNapisal/-a anchi » 15 okt 2006, 18:23

sinopa je napisal/-a:Oj!
To pa pomeni, da kaktus potipas, ga spremljas, ce potrebuje vodo in ne tako 1x na teden (tko kot pise v knjigi) brez karsenga koli custva (ce lahko temu tako recem :lol: ). Lahko je to za zacetnika tezko, a vsak ze scasoma navadi.

To pa definitivno drži! Meni so na začetku "umrli" skoraj vsi kaktusi, to pa zato ker sem jih premalo zalivala. Vsi zmeraj govorijo da jih je potrebno zelo malo zalivat in tako sem tudi jaz imela za vsak kaktus namenjene tri čajne žličke vode, kar verjetno ni bilo niti dovolj da bi prišlo do korenin. Zdaj pa smo se navadili en na drugega in jih poleti vsakič kar konkretno zalijem in pustim, da se zemlja posuši, pol pa znova. In ponosno povem, da mi je letos od preko sto kaktusov "umrl" le eden, pa še to v času zime. Sicer je do konca leta še kar nekaj časa in upam, da bodo OK.
anchi
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Gornja Radgona

OdgovorNapisal/-a poppy-- » 16 okt 2006, 07:14

Pozdravljeni!

kaktus na otip ni mehak. Dva tedna nazaj sem tudi končala z zalivanjem, tako da bomo videli. Čudno je pri mamilariji, ker je na pogled cist uredu, le vem, da ko sem jo kupila je bila zelo bolj visoka kot je zdaj, kot da bi se sesedla. Na zunaj pa ni razlik.
poppy--
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov