Ja, se torej pojavlja dilema. Ali jo dam počivat ali pa poskusim s cvetom. Izi, previdno zalivanje pomeni takrat, ko se prst izsuši (ne samo na površini)?
Izi, sem si ogledal Orbee v tvoji zbirki. Res lep cvet, le škoda da rabi zraven deodorant Drugače pa je tudi zanimiva tista slika zraven "V raju". Samo ne razločim točno, katere rastline so gojili v tistem rastlinjaku. Sočnice? Ali prav stapelije?
pokorno javljam, da je cvet odprt , pa nisem vedela po vonju (ga skoraj nima). Zanima pa me saj nisem čisto prepričana,a sem ime našla pravo :Piaranthus geminatus var. foetides
Komaj sem to ime napisala, kako si bom šele zapomnila- bo kar Izijeva stapelija (sej je stapelija, ne ).
Ime je pravo. Vonj je intenziven samo kadar je lepo vreme. V dežju je škoda energije za privabljanje muh, ki jih ni.
Spada v skupino stapelijek. Boš lahko prebrala v naslednji Welwitschiji, kjer bodo opisani vsi rodovi iz te skupine. Trenutno pišem Piaranthus .
hvala za odgovor, čeprav nomaš časa. Problem imam še pri onem drugem (vejica-druga tema ), ki je nekaj na Cy... Ko boš imel čas mi tja napiši kako naj z njim delam prosim.
ja, lepo bi bilo, če bi še letos zacvetel, pa naj tudi neprijetno diši. Pa obesim dišečo smrekico gor Vseeno pa mi je moja stapelia nastavila že nekaj popkov in so se vsi posušili. Če povzamem, rabi zadosti svetlobe in je čim manj premikati...
Še kakšen nasvet pred pomladjo? Je dobro pršiti? Kako pa je, če bi jo postavil zunaj?