Če ne bi bil to resen forum bi pripomnila, da lahko cvet pošpricaš s Chanelovim N°5 tako kot je to počel že Ludvik XIV . Sicer pa sem stapelijevke najprej videla in šele potem izvedela, da smrdijo. Baje po gnilem mesu . Cvetovi so pa, da dol padeš.
Sem tudi tvoje že gledala, ampak si strani nisem dala pod favorites in zato sem dala prejšnji naslov. Škodi ne. Sicer pa Izi nas boš čisto "zastrupil" s stapelijevkami . Cvetovi so res nekja enkratnega.
Ja, stapelije ti hitro lahko zlezejo pod kožo s svojimi lepimi cvetovi. Verjetno zato tako nekatere smrdijo, da vsaj malo odvračajo ljudi. Izi, stran sem že enkrat prej gledal in je res super.
Izi, tudi meni se dogaja, da cvet lepo raste in raste, pa se naenkrat presuši. Sem poskusil tudi z malo pogostejšim zalivanjem (napako imam - v glinastem lončku, bom popravil spomladi). Je mogoče vzrok, da je rastlia premlada? Pri kakšni starosti začne cveteti?
ej res, da se sezona fižola bliža, samo v družbi mislim, da je prvo kultura, potem pa zdravje. Ni se treba v stroške spravljat, bom še raje tam brez kljukic na nosu!
Potaknjence stapelijevk je baje potrebno poloziti vodoravno na substrat, ali je ta nacin resnicno boljsi od klasicnega vertikalnega sajenja?
Jih takoj po potaknjenju zalijem?
Moram se na kaj biti pozorna?
Upps, sem prepozno opazil, da so odgovori še na naslednji strani. A se mogoče stapelijevke podobno obravnavajo kot mlečki, še posebej pri potaknjencih? Recimo velja tudi za stapelijevke tisto s spiranjem s toplo vodo?
Hojla. Še eno (mogoče malo smešno) vprašanje. Stapelia je nastavila nov majhen popek. A bi mogoče kaj pomagalo, če bi od časa do časa popek popršil? Mogoče je zelo suh zrak v moji sobi, saj je substrat nenehno suh (tudi če zalivam na 2 dni se posuši). Problem je tudi glineni lonec - a ga bom spomladi popravil - prešaltal na plastiko.