Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji
Lilly je napisal/-a:Živjo.
Tudi jaz sem se odločila posejati semena...sem prebrala vaše predloge, zelo ste mi pomagali. Hvala.
Imam pa tudi eno vprašanje, ker mi ni bilo čist jasno. In sicer: ali s fungicidom poškropim zemljo takrat, ko se pojavi plesen, ali moram z njim poškropiti tudi semena preden jih posadim?
Hvala za odgovor.
Simona K. je napisal/-a:Čao,
joooj, meni pa po treh tednih bolj slabo kaže. kanmečki so še kar nekaj kalili, kaktuskov pa je ven prišlo samo ene par (od 450 semen). Najbrž je bilo res preveč mivke....
No, pa drugo leto, a ne?
pisk je napisal/-a:Lep pozdrav,bodičarji!
Tudi jaz sem se nekaj pripravil sejati ,pa sem verjetno vse zaštrikal.
Sejal sem namreč v zemljo ki sem jo nasul v podstavek za lončke,dobro sem jo namočil,po sejanju pa sem potresel še s kremenčevim peskom ,oz bolj mivko.Sejančki so pokukali na plano,po parih dneh pa sem hotel s folije ,s katero mam sejančke pokrite odstraniti vodne kapljice ,pa ni šlo ,sem pa vse skupaj pretresel in naredil štalo.Vsak dan jih je manj,kr izginjajo ,verjetno sem med tresenjem poškodoval koreninice ,ali kaj,oz sem jih zasul,ali kako drugače poškodoval.Ima kdo podobne izkušnje da lahko pove kaj se je dogajalo naprej ,da ne pričakujem preveč ,ali pa da kr ne vržem stran.Lep pozdrav.
Jani.
kaktuska je napisal/-a:Aja, no hvala za odgovor. Saj odkrivala sem jih že tako vsak dan po eno uro, da so se malo prezračili Upam, da res ne bo kakšne plesni, zaenkrat izgleda še vse ok... Koliko časa pa rabijo recimo, da res zrastejo v prave kaktuse z bodicami? Zaenkrat namreč še nimajo bodic, pa sem že nekoliko nestrpna, kaj bo ratalo iz njih
Vrni se na Kaktusi in sukulente
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov