še nekaj slik, da si boste lažje predstavljali
Pozdrav!
Imam sočnico in ne vem, kaj to je, agava, aloa.
To, kar je hudo je pa, da je stebelce pri koreninskem vratu popolnoma zgnilo. Tega sploh nisem opazil, ker je rastlinica zgoraj še vedno prekrasna in dela nove liste. Zdi se mi, da se je vse skupaj zgodilo čez noč Opazil sem šele, ko se je rastlina sumljivo nagnila in pri tleh že prepognila.
Ko sem videl, da je stebelce pri tleh že popolnoma gnilo, mehko, ima zažetek, sem jo nekaj cm nad tem mestom odrezal. Upam, da nisem naredil napake, vendar se mi zdi, da je bilo tisto steblo že popolnoma nefunkcionalno.
Zgornji del je pa še vedno krasen. Kako bi jaz lahko to rastlino ohranil in to v čimvečji možni meri- najraje celo in ne samo iz kakega lista novo. Je to možno, da v tem stanju razvije nove korenine? Naj jo dam v vodo, zemljo, pesek, zdaj čimprej, ali počakam, da se posuši, naj uporabim kakšne hormone?
Prosim, naj mi kdo pomaga...že itak bi mi bilo to v izziv, poleg tega je pa še darilo in spomin na meni zelo drago osebo, tako da res neskončno upam, da mi jo bo z vašo pomočjo uspelo rešiti. Prilagam slike. Najlepša hvala.