reševanje sočnice, rabim pomoč, nujno!!!

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

reševanje sočnice, rabim pomoč, nujno!!!

OdgovorNapisal/-a luxi » 09 maj 2007, 20:08

Pozdrav!

Imam sočnico in ne vem, kaj to je, agava, aloa.

To, kar je hudo je pa, da je stebelce pri koreninskem vratu popolnoma zgnilo. Tega sploh nisem opazil, ker je rastlinica zgoraj še vedno prekrasna in dela nove liste. Zdi se mi, da se je vse skupaj zgodilo čez noč Opazil sem šele, ko se je rastlina sumljivo nagnila in pri tleh že prepognila.

Ko sem videl, da je stebelce pri tleh že popolnoma gnilo, mehko, ima zažetek, sem jo nekaj cm nad tem mestom odrezal. Upam, da nisem naredil napake, vendar se mi zdi, da je bilo tisto steblo že popolnoma nefunkcionalno.

Zgornji del je pa še vedno krasen. Kako bi jaz lahko to rastlino ohranil in to v čimvečji možni meri- najraje celo in ne samo iz kakega lista novo. Je to možno, da v tem stanju razvije nove korenine? Naj jo dam v vodo, zemljo, pesek, zdaj čimprej, ali počakam, da se posuši, naj uporabim kakšne hormone?

Prosim, naj mi kdo pomaga...že itak bi mi bilo to v izziv, poleg tega je pa še darilo in spomin na meni zelo drago osebo, tako da res neskončno upam, da mi jo bo z vašo pomočjo uspelo rešiti. Prilagam slike. Najlepša hvala.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
luxi
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a starina » 10 maj 2007, 10:39

Pri meni tudi kaksna tka rastlina raste prepognjeno in mislim, da je ze use zgnilo...

mama prevec zaliva.

to da si jo odrezal, si naredil pravilno, če si odrezal za zdravem delu. Sedaj pusti rastlino usaj 2-3 tedne na suhem in ti bo odgnala korenine. ne utikaj jo sedaj se v zemljo, vodo, pesek !!!!!!!

gre pa za alojo sam pa ne vem točno kera al je peglerae ali pa refox ... to bo pa kdo drugi povedal

lp
_____
tom
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

aloa

OdgovorNapisal/-a luxi » 10 maj 2007, 14:47

Hvala za nasvet. Ampak 3 tedne čakat, ta bo pa težka :shock: Jst bi ji že prej "pomagal" ampak bi jo verjetno pol res uniču dokončno. No, mam pa vsaj malo več upanja zdej :P All I need now is a little patience in nej narava naredi ostalo. Ne vem pa, a bi vsaj s kakšinimi hormončki mal pomagal, da bi zagotovo pognala korenine? Kako naj jo postavim, pokonci ali položim?
luxi
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a starina » 15 maj 2007, 00:35

lepo jo polozi in mdati miru....

nobenih hormonckov...!!!

pozabi na to...

pri meni v rastlinjaku, kaj pade na tla oz. se odtrga in lezi po pol leta, pa je se kar zivo, se vec nastanejo kdaj pa kdaj 2-3je...

pozdravck

_____
tomaz :mrgreen:
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori