rastlinjak

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

rastlinjak

OdgovorNapisal/-a starina » 15 sep 2006, 18:47

lep pozdrav.....

mene samo zanima, ker bo letos prva sezona, ko bom imel rastline v rastlinjaku. kaktusi so ze usi notri na toplem in svetlem. zanima me smao sledece. kako odpravljate vlago iz njega. zadnjic je dezevalo 1 tedn in sem imel toliko vlage, da se na kaktusih, ki imajo zelo zbito zemljo pojavil mah. a naj to zdej z fungicidom spricam ali so kaksne naprave, ki ti to odpravljajo.

hvala

lp
____

tom
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 18 sep 2006, 10:47

Na videz kar lušten rastlinjak. "Steklo" je ta pravo, vse izgleda OK. razen, razen da nisi napravil podobno napako kot neka moja prijateljica, pri kateri so sami naredili rastlinjak, kaktuse not, potem je pa vse splesnel.
Primer: Lobivije že ne marajo takega prezimovanja. Njim paše čim bolj mraz, samo da ni pod minus, čim več svetlobe in čim več svežega zraka. Tu se pa začenjajo težave, ker vseh pogojev ne moremo izpolniti.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a starina » 18 sep 2006, 15:28

hvala hvala!!!
ne ne je bilo kr postavljeno iz strani proizvajalca.
sedaj v telih dneh, ko je bilo nekaj dezja, kot je tudi danes, sem opazil, da ko nisem odpiral vrat in okno se ni odprlo zaradi premale temperature, tudi notri ni bilo vlage. no to mislim, ni bilo takega kondenza na oknih...
sej lobivije, pa lahko npr presatavin na stran kjer je veliko svetlobe in dam cim nizje, kjer bo tudi nizja temperatura....
hvala

lp
____

tom
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Ratlinjak

OdgovorNapisal/-a izi » 19 sep 2006, 09:10

Kadar zaliješ, moraš poskrbeti za dobro zračenje. Če si pa na Viču kje v bližini barja, bo pa rastlinjak verjetno precej vlažen zaradi talne vlage.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a starina » 19 sep 2006, 12:02

aha aha ! hvala za nasvete...

pod rastlinjakom imam skopano 1/ 2 metra in je nasutje peska, tako da ni toliko proda uspodaj. sem pa potem dobro razmisljal, ker sem zmeri zalival okoli 6 ure zjutraj, da je bil potem rastlinjak se celi dan odprt in jih je susilo....

bom poskusal bit pazljiv....

hvala za nasvete

lp
____

tom
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a starina » 03 mar 2007, 13:00

S čim špricate v rastlinjakih proti bakterijam, da se vam kaj ne naleze v njem.

lp
_____
tom
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Tina » 24 mar 2007, 21:42

Jaz sicer nimam rastlinjaka, sem pa imela težave z vlago v stanovanju kjer sem prezimila kaktuse. Ko sem videla, da je vlaga načela zdravje precejšnjega dela populacije sem si najprej kupila merilec vlage (beri vremensko postajo). Je na baterije, priskrbela pa sem si tako, ki ima več senzorjev ter alarem za min/max temperaturo in vlago. Tako zdaj vzdržujem konstantno vlago. Za zniževanje vlage pa zračenje pomaga tudi če je zunaj vlažno vreme. Če v tvojem primeru to ne bi pomagalo pa se da dobiti tudi razvlažilne naprave.

Lp Tina
Tina
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Škofja Loka

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov