Presajanje!

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Simona K. » 01 apr 2007, 17:02

Čao,
mene pa zanima, če je že čas, da prestavimo kaktuse na toplejše mesto, recimo okenske police, ki niso nad radiatorjem in kjer jih dobi malo jutranjega sončka? Torej, če je že čas, da jih "zbudimo", kakšnega presadimo in bolj zalivamo? Se mi zdijo tako nekam bogi tam v senčnem kotu, so se neki skrčili...v glavnem, nič kaj ugleni niso trenutno.
Bodeč pozdravček, Simona!
Simona K.
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a cyberman » 02 apr 2007, 09:15

Simona K. je napisal/-a:Čao,
mene pa zanima, če je že čas, da prestavimo kaktuse na toplejše mesto, recimo okenske police, ki niso nad radiatorjem in kjer jih dobi malo jutranjega sončka? Torej, če je že čas, da jih "zbudimo", kakšnega presadimo in bolj zalivamo? Se mi zdijo tako nekam bogi tam v senčnem kotu, so se neki skrčili...v glavnem, nič kaj ugleni niso trenutno.

Zdaj je pravi čas da jih začneš privajati na sonce in počasi, zelo počasi in po malem zalivati.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a starina » 03 apr 2007, 14:44

pri prestavljanju iz hise(beri notranjega prostora), bodi pozorna na dorektno sonce. Če jo bos dala na močan sonce in npr 40% vec sonca kot je bilo na okneski polici, prekrij malo za folcem, da ga ne zakuri.

lp

_____
tom
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

Prejšnja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme