povešena opuntija

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

povešena opuntija

OdgovorNapisal/-a kate » 30 sep 2007, 19:32

Živijo!
Imam eno vprašanje:
moj dragi ima v pisarni opuntio, ki že vrsto let lepo uspeva in se je že kar precej razrasla. Mislim, da gre za opuntia robusta z bodicami.
Vendar: v zadnjem času (rekla bi, da je proces trajal slab mesec) se je opuncija začela povešati tako, da je sedaj že povešena. :oops:
Ali kdo ve, kaj ji je???!!! :cry:
Kaj lahko naredim, da to stanje popravim? Naj jo oklestim?
Pomooooč!!!!
Hvala,
Kejt
kate
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a gardenia » 30 sep 2007, 23:20

Lep pozdrav.

Ne ne rabiš je oklestit. To njatomanj ne. Najprej preveri če slučajno ni preveč bila zalivana in če se je v podstavku zadržuje voda. Če se v podstavku zadržuje voda daj spodaj nekaj takega da bo lonček dvignjen iz tal lonca. Če pa je bila preveč zalivana pa je lahko prišlo do gnitja korenin in se je opuntio povesil. Najbolje bi bilo videti sliko in na podlagi tega ti lahko svetujem. Tudi ,ožno pa je da je oputncia prevelika in rabi oporo to pa žal ne vem kako je velika. Več ti žal za enrkat ne morem pomagat.
Aleksadner
gardenia
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Rogatec

OdgovorNapisal/-a melisa » 09 okt 2007, 18:51

Moja ima le dva listka, pa se je (po moje) povesila zato ker enkrat ni dobila dovolj vode, zdaj se pa ne more več zravnat. Opuncije rabijo kar veliko vode.
lp, melisa
melisa
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov