Živjo Ajča. Dobrodošla.
Jaz sem letos tudi novinka na tem forumu in na področju intezivnega zbiranja kaktusov (če lahko temu tako rečem).
Varianta, ki jo predlaga Izi se je meni zelo obnesla. Včlanila sem se v društvo, se začela še bolj izobraževati na področju kaktusov in sem se že kar precej novih stvari navadila. Kot prva sprememba je prišlo to, da ima kar precej kaktusov seda tablico z imenom
.
Renee je bila celo tako prijazna, da me je zasula z 72 novimi podtaknjenci. To je bilo Julija - in ne boš verjela ena ali dve sočnici celo že cvetita...
Prezimovanje kaktusov... Hm.. to je pa že druga stvar. Prej sej jih vedno imela v spalnici, ki je bila svetla in hladna, saj sem kot študent v glavnem stanovala v Ljubljani. Sedaj ko sem se preselila v Kranj je tukaj kup načrtov. Ne vem še. Vsekakor mora biti pravilna temperatura. Ponavadi je to bilo nekje od 5 - 10 stopinj. Za sedaj sem jih le pospravila pod streho, tako da niso na dežju in da jaz kontroliram koliko vode dobijo.
Sedaj jih zalivam takole na 2-3 tedne. Kmalu bom pa čisto odnehala - odvisno od toplote ozračja. Čez zimo je obdobje 3 mesecev, ko jih sploh ne zalivam (ali mogoče enkrat vmes), potem pa spomladi spet počasi začnem. Vedno pogosteje seveda. Poleti tako pridem na prakso, da jih zalivam tedaj, ko se osušijo. Poleti pa kaktuse postavim tako, da so tisti z gostejšimi bodicami na močnejšem soncu, tisti z redkejšimi pa bolj v polsenci. Seveda jih tudi gnojim - spet odvisno od zalivanja - poleti je to na kakšne 14 dni...
Ne vem če delam ravno prav - to bo pa kakšen strokovnjak bolje povedal...