pozdravljeni!
nujno potrebujem vaso pomoc, ker vidim, da se na kaktuse precej spoznate. sama imam (oz. sem imela) socnico, ki ji zal ne vem imena (le zakaj toliko trgovin prodaja rastline brez kartice z imenom???) ker trenutno nimam moznosti, da bi jo poslikala, jo bom skusala cimbolje opisati. velika je nekje 5 cm, okrogle oblike, temno zelene barve, ce jo pogledas od zgoraj ima obliko peterokrake zvezde. imam jo ze vec kot eno leto, pri zalivanju sem bila zelo skopa in do zdaj je dobro uspevala (ce temu lahko tako recem, ker nisem opazila nobene posebnosti ne v rasti ne v barvi ali obliki) nekje 14 dni nazaj pa je "padla" s police (ne po moji krivdi, da ne bo pomote), zato sem jo morala presaditi. da sok ni bil prevelik, sem jo samo vzela iz loncka, jo prestavila v drugega in dodala malo zemlje ter cisto malo zalila. (da bi se pac res prijela) upam, da s tem nisem naredila napake, kajti danes sem opazila, da se je nagnila na eno stran, stebelce je postalo mlahavo in ko sem jo vzela iz loncka, mi je bucka dobesedno ostala v roki. ali sem napako naredila jaz, ko sem jo sl zalit, ali je mozno, da se je pri padcu poskodovala, ne vem, mi je pa zelo hudo, ker od tistega dne, ko sem jo kupila, nisem nikjer videla podobne socnice. trenutno bucka oz. telo rastline (kako naj to drugace imenujem) pociva na zraku, ker ne vem, kaj naj z njo naredim. je mozno, da bi jo nekako odrezala (spodaj sicer je nekoliko rjava - kot da bi zacela gniti, vendar je skoraj rumene barve) in poskusala podtaknit kot kaktus?
prosim, v kolikor kdo pozna ime ali ve, kaj lahko storim, naj se mi cimprej javi. res nimam srca, da bi jo kar vrgla stran, ker upam, da lahko kaj naredim, da jo ohranim pri zivljenju.
lepo prosim za vaso pomoc!