Pomladno skupno srečanje

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 30 okt 2003, 19:10

Ojla Borut,

seveda bi se stvar dala narest za vse, ki smo več (beri jaz preveč) ali manj na forumu, bi se zbrali. Seveda bo tako še bolj zanimivo, pa vsak bi kaj zase našel - lahko bi imeli ene vrste Boljšji sejem, z rastlinami seveda, kjer bi potekala samo blagovna menjava.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a manca1 » 30 okt 2003, 20:34

Živijo vsem!
V naši mali Sloveniji obstaja milijon ali pa še več takih finih prostorov s klopcami in gostilno v bližini, da bi res lahko naredili eno blagovno menjavo kaktusov in sočnic. Spomladi bomo več ali manj vsi približno istočasno presajali in prestavljali kaktuse ven in takrat bo ogromno podtaknjencev (vsaj jaz jih bom imela kar nekaj) in najboljša varianta je, da si jih zmenjamo. Zraven pa razrešimo še cel kup imen neimenovanih in nepoznanih skrivnostnih vrst, ki jih gojimo :roll:

sončen pozdrav

P.S. Škoda je le, da je do takrat še cela zima vmes :?
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 30 okt 2003, 23:00

Ojla Manca,

kje si pa bila? Sem mislila, da se ne boš nič javla. Ja se strinjam, mogoče bi bilo fino, da se dobimo vsi, ki bi želeli kaj menjat, ne samo Kaktusarji. Zima bo pa dolga ja!
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a BoGo » 31 okt 2003, 00:09

Hojla, saj itak sem mislil na to varianto, da se dobimo udeleženci foruma in tudi DPKS, ne pa samo eni ali samo drugi. Seveda je najboljši naziv za dogodek "pomladni piknik z borzo potaknjencev"...

Roštilj pa forjanek lahko jaz pripeljem s sabo. :)
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a BoGo » 31 okt 2003, 00:09

U, sem komaj zdaj opazil, da sem dvakrat poslal isti post, zato slednjega popravljam s čim drugim. V glavnem, ste pa vabljeni tudi v Prekmurje. Na našem vikendu je dovolj prostora, pa še zazidani roštilj imamo, pa seveda tudi klet ;) Tako da za piknik sploh ni problem.
Zadnjič spremenil BoGo, dne 31 okt 2003, 00:22, skupaj popravljeno 1 krat.
BoGo
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 31 okt 2003, 00:17

Ojla Bogo,

forjanek :?: , lahko prosim za prevod.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a BoGo » 31 okt 2003, 00:36

Aja, uppss... sem se zatipkal.. Saj dejansko se niti ne spomnim točnega prevoda. Saj veš tisti velik železni krožnik, v katerega naliješ olje in lahko pečeš pomfrit, ali peruti ipd... Kuriš pa na drva...
BoGo
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 31 okt 2003, 00:46

Ojla,

zdej mi je mnogo bolj jasno, samo da je v zvezi z hrano, pa je poznano. :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a JEMA » 31 okt 2003, 14:11

BoGo,

kar se mene tiče, te držim za besedo. V Prekmurje grem vedno rad. Še vedno sem tam naletel na dobre in izredno gostoljubne ljudi. Pa še ena lepa priložnost za vse tiste iz bolj oddaljenih krajev Slovenije, da spoznajo Prekmurje in ugotovijo, da še zdaleč ni samo ena velika ravnica :shock:

Izi in Jure pa bosta sigurno pripravila še kakšno predavanje. Vsaj upam. 14. pa se bom tudi jaz potrudil prit v LJ.

LP, M
JEMA
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Lenart

OdgovorNapisal/-a JEMA » 31 okt 2003, 14:13

Pa še to - stroške si seveda delimo. Da ne bi kdno napačno razumel tisto mojo izjavo o gostoljubnosti Prekmurcev.

M
JEMA
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Lenart

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 31 okt 2003, 14:36

Ojla JEMA,

mogoče bi bilo bolje, da se gostitelja ne obremenjuje z nabavo živil, pripravljanjem, pečenjem in pospravljanjem.
Mi smo se vsakič ob srečanjih z starši raje zmenili kdo prinese slano in kdo sladko, pa je vsak nekaj prinesel za vse. Pijačo si je vsak prinesel (kolikor jo bo sam popil), pa je količina zadostovala za vse, tudi če nisi pil samo svoje pijače. Mislim, da je pospravljanje za nami (kozarci, trata, WC...), že dovolj velika obramenitev za gostitelja.
Seveda, ne me narobe razumet, vedno sem za dobro pojedino, samo če moraš sam pripravljati za večje število ljudi, zna biti to kar velik zalogaj za organizatorja (v tem primeru BoGo).
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a manca1 » 31 okt 2003, 15:46

Jaz sem čisto za! Že štejem in pregledujem katere rstlinice bom peljala s sabo v prekmurje, hrana pa tudi ni problem. O vsem tem se bomo bolj konkretno menili takrat na pomlad, ko bomo to izpeljali.

sončen pozdrav
manca1
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 01 nov 2003, 23:54

Ojla,

PS: :lol: pokukajte na njeno (Mancino) stran, se da kar veliko videti.
Lahko si ogledate svoje bodoče kaktuse (saj bo Manca priskrbela podtaknjence) :roll: .
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a BoGo » 02 nov 2003, 01:11

No, me veseli. O tem res nisem razmišljal, da bo treba pečti za večje število ljudi, pa se že nekako porihta. Če je volja, je tudi pot...
BoGo
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 02 nov 2003, 01:19

Ojla Bogo,

a potem bi ti tudi pekel :?:Lahko bi se tudi tako zmenil, da nebi bil za vse sam. Saj iz tvoje bližnje okolice jih imaš kar nekaj, samo če ti bodo pomagali pripravljati :?:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Piknik DPKS

OdgovorNapisal/-a izi » 02 nov 2003, 09:06

Malo sem ostajal ob strani, čaš naj še kdo drug kaj organizira. Sicer ima društvo vsako leto junija piknik za konec sezone predavanj. Običajna udeležba je okoli 30 ljudi. Organiziram jaz, nabavim jaz, plačamo vsi. Najdem nekoga da peče. Pred piknikom je možen ogled moje zbirke, pri meni se popije še kava in nato se gre v Begunje na piknik prostor. Na netu so bile slike iz tega piknika, ki jih crash_recovery ni znal rešit.

LeP pozdrav,

Izi
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a BoGo » 02 nov 2003, 10:47

Ja, toliko lepše bo, če nas bo več skupaj rihtalo hrano. Bo prej končano in se prej najemo :)
BoGo
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 02 nov 2003, 15:31

Ojla,

Izi, potem pa predlagam, da se za poizkušino dobimo enkrat tudi spomladi (pa boš ti BoGotu pomagal z nasveti), v juniju ti bomo pa pomagali vsi :!: Če drugi ne bodo, jaz bom :lol:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a manca1 » 02 nov 2003, 18:06

Jaz sem za to, da se tudi dvakrat dobimo :idea: :D :!: V tem sploh ne vidim problema :wink: Najprej spomladi si podtaknjence zmenjamo potem si bomo pa še poročal ali so se nam prijeli in če že rastejo :D
manca1
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 02 nov 2003, 18:34

Ojla,

sej se mi je zdelo, da ne bom edina za :!: :lol:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru