Pachycereus pringlei

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Pachycereus pringlei

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 28 jan 2004, 15:59

Zopet sem malo obiskal prodajalne kaktusov in na polici zagledal vizualno luštkan kaktušček z daljšimi tankimi bodicami. Takoj sem ga kupil. Ker je bil to uvoz iz Nizozemske jasno ni bilo oznake, vendar sem brez problema ugotovil za kateri kaktus gre.
Presenečen sem bil, ko sem v razlagi na internetu prebral, da je ta oblika kaktusa tipična oblika kaktusa, ki ga gojitelji masovno reproducirajo v velikem številu. A je tako dober, ali tako zanič :?: Ali mi lahko kdo pove, če sem ga z nakupom polomil. Prilagam do potankosti enako sliko z interneta.
Poldi
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

Pachycereus pringlei

OdgovorNapisal/-a izi » 28 jan 2004, 19:39

Poldi,
piše da ga masovno proizvajajo prodajalci kaktusov, za gojitelje se smatramo ljubitelji, ki prav tako kaktuse spravljamo gor za lasten užitek ne prodajo. Vrsta očitno proizvede dosti semena, hitro zraste do prodajne velikosti, dobro zgleda.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 29 jan 2004, 09:22

Baje zraste preko 2m. Ali sploh kaj cveti, ali moram čakati 50 - 100 let, kar verjetno ne bom dočakal. Ali res cveti ponoči?
No kakorkoli že, dobro pa res izgleda.
Poldi
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 25 feb 2004, 11:10

Zakaj Pachycereus pringlei primerjajo vedno z Carnegiea gigantea? In še slika mojega kaktuščka.
Poldi
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov