Obiski pri mojem kaktusu

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Obiski pri mojem kaktusu

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 10 maj 2005, 11:44

Pikači so seveda že zunaj. Zato, da dobijo sonček pa tudi zato, da imam na njih nemoten pogled s svojega balkona. 8)
Tako sem tudi opazila že kar rednega obiskovalca na enem izzmed kaktusov. Gre za enega izzmed tistih stebričastih kaktusov (mislim, da je Oreocereus Trolii), ki imajo mehak puhek vmes med bodicami.
Kar nekaj dni zapovrstjo je na njega priletela sinica. Ne zraven - na njega - ne vem kako da jo ni nič zbadalo. Obiskovalka začne meni nič tebi nič zbirat mehak puhek in ko ga ima za poln kljun odleti. :lol: Očitno so kaktusi dober material za puhovko mladim sinicam. :P
Na žalost vam ne morem postreči s fotografijo, saj nimam digitalca (si ga vedno sposojam), pa tudi če bi ga imela, dvomim, da bi bila tako hitra.
Sem pa prvič zasledila takšne obiske med mojimi bebicami...

Ima kdo podobne izkušnje? Upam da tale simpatična "kraja" ne bo škodovala kaktusu? Ne vem čisto točno namreč, kakšen namen ima ves ta puh za kaktus... :roll:
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a renee » 10 maj 2005, 14:32

:mrgreen: :mrgreen:
Zadnjič spremenil renee, dne 30 nov 2007, 12:47, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a izu » 10 maj 2005, 14:50

Pri meni so tud pikaču zunaj nekateri presajeni vendar ni nič takega.Imamo pa valilnico ki bom vidu če bo kej v njej :) .

P.S. Renee če bi rada kak seme al pa storž sekvoje ti ponudim :)
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov