Ojla BoGo,
sem videla tiste reveže, vse plesnive in gnile, cena pa je bila 2.990 sit, kar je še vedno veliko, glede na to da ne veš ali bo zgnil do konca ali se bo prijel. Dam potem že raje 4000 sit, za lepo rastoč lokvanj.
Je pa hec ta lokvanj, saj se hitro razrašča, ne sme pa biti prevelik in ne sme preveč zasenčiti ribnika, ker se potem ravnovesje ribnika poruši. Če imaš mali ribnik, se ti to zgodi v 3 letih, takrat pa je potrebno lokvanj razdeliti. No te odvečne dele rastline se ponavadi zavrže, meni pa bi prišle prav...za te odganjke tukaj sprašujem (fehtam)
Ojla Pepelka,
mislila sem na samostoječ filter, ki ti filtrira vodo (bi bila bistra in bi se videlo na dno). Ta ki je na fontani je za tako velik ribnik po moje malo premalo, saj te črpalke so namenjene le za kroženje vode, tista mala gobica v filtru, pa zadrži le velike delce. Aktivno oglje, je oglje brez primesij, ki se uporablja v akvaristiki, saj se na njemu zaredijo potrebni mikroorganizmi in je za ribnike tudi primeren. Lahko pa ga nadomestiš z navadnim prodom, vendar "ulaufanje" filtra potem dlje traja.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.