Napisal/-a Simona K. » 09 sep 2006, 10:43
Čao,
tiara, jaz sem do letos vedno imela vse kaktuse pozimi notri, na toplem. Kot tudi vse ostale rože. Vsepovsod so bili, na okenski polici nad radiatorjem, na policah na omarah, na tleh ob oknu.... Zalivala sem jih na 14 dni, tudi pognojila sem jih včasih z gnojilom za kaktuse, rastli oz. vegetirali kot sem sedaj "odkrila", so v mešanici zemlje za lončnice in peska. No, sedaj oz. letos spomladi pa sem začela malo gledat literaturo o kaktusih in brat tale forum in sem ugotovila, da vse, kar delam s kaktusi je dobesedno narobe in da imam v bistvu še srečo, da so sploh še "živi". Seveda najbrž ni potrebno razlagati, da ni noben cvetel, pa da skoraj niso rastli. sedaj imam vse posajene v zemlji za kaktuse, vse zalivam po "pravilih" in jih imam celo poletje na balkonu (cca 33 kom je kaktusov, ralično velikih), čez kak treden, dva, odvisno od temperature pa jih bom prestavila nekam na hladno, najbrž v klet. Upam, da mi bo drugo leto tudi kakšen cvetel, nekateri pa so še itak premajhni.
No, ne vem, če ti je tole kaj pomagalo, morda pa se le kaj naučiš iz tega. Meni je tale forum dosti pomagal, samo sem kar rabila nekaj časa, da sem prišla čez.
Vso srečo s kaktuskom, je zelo lep.
Bodeč pozdravček, Simona!