Najslabše in najboljše trgovine

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a manca1 » 16 nov 2003, 22:21

Jaz gledam z očmi :shock: in ne z rokami in ker sem idealist in optimist upam, da je takih še veliko.

Je pa res, da je včasih potrebno kar veliko spretnosti, da prideš do kakšnega kaktusa na sredini, ker so v tistih lončkih tako zelo skupaj in tako globoko v tistih pladnjih, da ga zelo težko dobiš ven. In se potem seveda zgodi, da se vmes kam zbodeš, kaj prevrneš, zlomiš...

Se pa zgodi tudi, da me včasih ljudje zelo čudno gledajo, ko postavljam nazaj kaktuse, ki so jih drugi prevrnili ali jih dajem nazaj v lončke, ker se mi smilijo, ko tako ležijo naokrog :lol: . Da ne govorim o tem kakšne ubijalske :x poglede dobim, če kakšnemu prodajalcu omenim naj malo pospravi :!:

lp Manca
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a BoGo » 16 nov 2003, 23:39

manca, imava podobne izkušnje in verjamem da mnogi na tem forumu ravnajo podobno, ko vidijo prevrnjene kaktuse iz lončkov. Vseeno jih pa malo tudi sam rad vzamem, vendar ne dregam kaktusa na veliko. Rad tudi preverim, če korenine spodaj že ven gledajo, saj imam nekako občutek, da se mi ti celo lepše primejo.

Da pa so mnogi kaktusi prevrnjeni, pa so zelo krive trgovine, kajti šota je povsem izsušena in skup potegnjena, drugi razlog pa je, da ljudje nikakor ne morejo prijeti kaktusa, tudi če ga želijo kupiti. V OBIju sem edino zasledil take klešče za prijemanje kaktusov za lonček. Seveda govorim to o takih velikih trgovinah. Ne vem, kako je to pri specializiranih prodajalcih, saj še nisem imel prilike si tam ogledati (enkrat sem bil pri Hrovatinovih, pa je bilo zaprto :( )
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 17 nov 2003, 00:59

Ojla,

postavljat izpadle kaktuse nazaj v lončke ali se pomatrat, da do željenega kaktusa sploh prideš, je najbrž tudi neke vrste čar teh malomarnih velecentrov. Ponavadi se v vsakem trgovskem centru, kjer imajo malo več kaktusov, kar nekaj časa tam zadržim, tako da sem čez čas že sumljiva prodajalcem in velikokrat me kak ogovori, češ če kaj posebnega iščem. Takrat izkoristim priložnost in nekako navežem stik, ki je že velikokrat obrodil kak kaktus-predvsem mladiče in kaktuse, ki bi romali v smeti. Seveda jih do tega, da je kak kaktus nujno potreben pravilne oskrbe drugače bo za v smeti, prepričam sama. Večina prodajalcev na bodečneže gleda kot na nujno zlo njihove službe, zato se jih z veseljem včasih tudi znebijo (samo šefi pa ne smejo zvedeti).
Ja pri Hrovatinovi res ni razmetanih in polomljenih kaktusov, ampak v roke vsakega prijeti pa tudi ne moreš. Še dobro, da so tako pregledno zloženi, da jih ko se prikloniš lahko od blizu pogledaš.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a JEMA » 17 nov 2003, 09:19

Vsem, ki bi radi videli urejen rastlinjak specializiranega prodajalca, ki vam z veseljem odgovori na vaša vprašanja in vas vodi po svojem rastlinjaku, priporočam obisk Petra Jerina. Obiskal sem ga po nasvetu Izija (Izi hvala) in moram povedat, da sem še danes poln vtisov. Doma je v Ljubljani. In ker jaz, kot Mariborčan, tja ne zahajam ravno vsak dan, sem obisk rasltinjaka združil s petkovim Izijevim predavanjem in kogar ni bilo na predavanju, lahko samo rečem, da si je sam kriv. Izi, hvala še enkrat za predstavitev stapelijevk.

M
JEMA
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Lenart

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 17 nov 2003, 15:35

Ojla,

da nisem uspela priti na predavanje so bili objektivni razlogi, samo žal mi je pa full :!: Daj (morda na ZS) kaj napiši o predavanju, pa na kratko kaj si zvedel o negi ....Prosim, da mi pošlješ še naslov od Petra Jerina (sem iz Lj. pa ne vem točno kje je).
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a JEMA » 17 nov 2003, 16:28

Naslov od Jerina je na internetu, kot za vse ostale člane DPKS:
http://www.tosca.si/DPKS/
Za obisk pa ga prej pokliči, da se dogovorita.

Kaj se pa tiče predavanja - poudarek je bil na predstavitvi stapelijevk, konkretneje njihovih cvetov. Vse skupaj kje potekalo s projekcijo diapozitivov ob Izijevem komentarju.

M
JEMA
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Lenart

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 24 nov 2003, 14:27

Ojla,

naj kar tukaj nadaljujem danes sem bila pri g. Jerinu :lol: -UAAAAAU :!: :!:
Jema hvala ti za posredovanje še ene lokacije "kaktusarjevih nebes". :wink: Tokrat nisem bila sama (me je Manca vzela s sabo) ampak :shock: vzdihvale, cvilile in cmokale sva pa obe enako, tako da naju je g.Jerin že kar čudno gledal. Velik rastlinjak poka po šivih, saj je poln velikih orjakov, malih sejančkov in kaktusov v vseh vmesnih fazah-skratka spet sem v oblakih. :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Prejšnja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten