Najhujši primer svilnatih uši

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Najhujši primer svilnatih uši

OdgovorNapisal/-a BoGo » 27 jun 2004, 22:41

Pozdravljeni.

Danes sem dobil od znanca en kaktus, ki je že RESNO imel problem s svilnatimi ušmi. Sem porabil več kot eno uro, da sem ga očistil

Spodnja slika je za primer, ko je verjetno kaktus že na robu preživetja in res slab vzor, ki ga prinesemo iz trgovine. Rekel mi je, da ko ga je kupil je imel čisto male bele pike, ki pa so se tako razširile. Uši so se zapredle celo v zemljo med korenine!

Svilo sem čim natančneje počistil, nato sem poškropil s confidorjem in nazadnje še s confidorjem zalil. Upam da sem pravilno postopal.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 27 jun 2004, 23:18

Ojla,

mogoče ti bo pomagalo:
Prvo z zobotrebcem previdno odlušči in prebodi vsako uško posebaj. Nato vzemi kaktus (mislim, da si dobil mammillarijo) iz lončka, primi ga za koreninski vrat in ga speri pod močnim curkom vode. Moč curka naj bo taka, da bo voda spirala pomrle volnate uške. Po možnosti speri dobro tudi korenine. Posadi ga v svežo zemljo in nov neokužen lonček, nato pa ga pošpricaj in zalij z Confidorjem.

Letos sem imela tudi jest invazijo belih kosmatink, pa sem se jih rešla šele po zgornjem postopku. Samo zalivanje in špricanje jim sploh ni prišlo do živega, po mojem zaradi "volne" vse mim njih steče. Ko pa sem se jih fizično lotila, sem se jih pa le rešila.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

Uši

OdgovorNapisal/-a izi » 28 jun 2004, 19:17

Če rastlino očistiš je vseeno če jo pomočiš v insekicid.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a izi » 28 jun 2004, 20:24

Če rastlino očistiš je vseeno če jo pomočiš v insekicid.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a anka » 29 jun 2004, 07:51

Hojla
Na balkonu imam za hec par paradiožnikov z malimi plodovi. Včeraj so bili kot posuti z belim cvetjem. Bile so to svilnate uši in to zraven mojih kaktusov,
Pred dvemi leti sem imela ogromno dela, da sem to nevšečnost spravila iz mojih kaktusov, a sedaj zgleda, da če ne po drugi poti jih dobiš s paradižniki.
Se pravi: paradižnike v vrt.
anka
anka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a BoGo » 05 jul 2004, 07:34

Klavdija, zakon ideja. Očistil sem že kar precej. Sedaj so na vrhu samo še neki črni ostanki. Bom pa še tudi s curkom vode naredil. Čeprav je rastlina že precej uničena od uši. Sem pa lastnika že skregal.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov