Mušice in volnate obloge na kaktusu

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Mušice in volnate obloge na kaktusu

OdgovorNapisal/-a Tjaša » 06 sep 2006, 09:19

Lep pozdrav!

Že nekaj časa opažam okrog dveh kaktusov odmrle, drobne (2mm), prozorne mušice (na sliki), v enem tednu se jih nabere kakih 20. Poleg tega so na kaktusih okrog izrastišča bodic bele volnate obloge (tudi na sliki), na enem od obeh kaktusov pa se steblo okrog njih suši (spet na sliki). Glede na to, da omenjene mušice ne izgledajo kot volnate uši, res ne vem, kaj bi to lahko bilo. Ima kdo kako idejo?
Če uporabim insekticid, ali ga pošpricam kar po kaktusu? :oops:

Hvala za vse vaše odgovore! :D
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Tjaša
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a anchi » 07 sep 2006, 08:26

Po mojem je drugi kaktus čist OK. To je v bistvu puh, ki zraste skupaj z bodico.

Za ostala dva primera pa ti ne bi vedela svetovati, ker še nisem imela takega primera, slišala pa še tudi nisem zanj.
anchi
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Gornja Radgona

OdgovorNapisal/-a melisa » 18 okt 2006, 12:21

Hejla!

Tud jaz sem čez leto komaj uspevala odstranjevati tele mrtve bele mušice s police na kateri imam kaktuse, ampak se mi zdi da niso škodljive, saj moji izgledajo zdravi in so kar precej zrasli. Vsake toliko časa pa sem z Biokillom pošpricala okna, da mi ne bi šli komarji v stanovanje, tako da je mogoče da so zaradi tega mrtve, včeraj sem našla tud mrtvo oso. Pojma pa nimam od kod so se vzele in zakaj.

LP, melisa
melisa
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pepe » 18 okt 2006, 13:11

Na tretji sliki bi lahko bile volnate uši, za točno diagnozo pa slika ni dovolj ostra. Zmečkaj kakšno, pa boš videla, če ima kaj "mesa". Za propadanje stebla pa je lahko krivo tudi gnitje korenin. Drugi kaktus izgleda zdrav. Tista mušica pa je po moje navaden komar.
Pepe
Guru
Guru

Kraj: Tri palme

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov