Moji kaktusi

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a smrekca » 12 sep 2007, 21:50

jupiii!!! ratalo...slikce mojih lončkov...sem se kar nekaj dni mučla., da sem slikce se naučila gor dat...
Slikane so pa s telefonom, zato niso nevemkako kvalitetne...
http://smrekica.moj-album.com

LP!
smrekca
Guru
Guru

Kraj: grosuplje

OdgovorNapisal/-a primozc » 13 sep 2007, 06:20

MaTe0 je napisal/-a:Sandi vidim da si iz ruš.Si moj sokrajan sam sem iz Lovrenca na Pohorju. Me zanima kje pa imaš ti te svoje kaktuse za kakšen ogled :)

Drugače pa počasi bo čas da dam kaktuse na toplo :) Letos so kr lepo zrasli.
Malo me skrbijo jutranje temp. ki so okoli 8 stopinj celzija.

Mislite da je to premrzlo že? Morem pa tudi poskrbet prostor v sobi ker jih je toliko :)

Hvala za imena. Z temi se bom ukvarjal čez zimo zdaj.

LP Matej

Naj te ne skrbijo preveč jutranje temperature. Do prve zmrzali (to je okoli 1. novembra) so lahko mirno zunaj. Popoldanske temp. so še visoke in kaktusi v glavnem še pridno rastejo. Sicer pa imajo zelo radi velika nihanja med nočnimi in dnevnimi temperaturami.

LP
Primoz
primozc
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Laško

OdgovorNapisal/-a katrinca » 13 sep 2007, 17:20

Hvala, hvala, hvala Smrekca! Upam, da ti bom kdaj lahko kaj pomagala.
Lončki pa....Preprosto genialno. Od zdaj bom mela samo še takšne lončke!
Že tak betoniram potke z vtisnjenimi kamenčki. Zdaj bom pa mela še lončke v stilu! Jupi! Hvala!!!!

Lepo se mej!
Katrinca
katrinca
Expert
Expert

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a sandi » 13 sep 2007, 21:18

JA,
Sem iz Ruš, tudi moja zbirka se zaenkrat še nahaja v Rušah, se bo pa v bližnji prihodnosti selila v Lenart.
Za ogled ni panike. Doma sem ob železnici, zadnja hiša preden zaviješ pod viadukt proti Metalplastu (Geberitu). Na dvorišču imam eno ogromno agavo, ki se vidi s ceste. Samo zdaj tako ni veliko videt ker skoraj nič več ne cveti. Lahko se pa kaj dogovoriva.

Sandi
Naj cvetijo Kaktusi!
sandi
Guru
Guru

Kraj: Ruše

OdgovorNapisal/-a smrekca » 13 sep 2007, 22:11

Katrinca, sem vesela, če sem ti polepšala dan! Meni ga je v ponedeljek Zoyba s semenci...pa zdaj nadaljujem verigo dobrih del... :D Naj ti lončki dobro uspejo in naj se kaktusi v njih dobro počutijo!
tudi ti se lepo imej!
pa pa!
smrekca
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a katrinca » 14 sep 2007, 10:41

Bom kar čez vikend poizkusila Smrekca. Mogoče še malo barvila dodam...
Javim kako bo ratalo!

Lepo se mej!
Katrinca
katrinca
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a smrekca » 15 sep 2007, 06:52

Super Katrinca, potem prilepi kako fotko. Uživaj pri ustvarjanju, pa bodi potrpežljiva pri sušenju, ker jaz sem jih kar lepo število razbila, ker nisem počakala, da se posušijo do konca...
drugače so mi pa eni kaktuski prišli ven (mix),3 bunkice (kot buckine glavice) in 4 klični listki
LP!
smrekca
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a natka » 15 sep 2007, 08:24

Jaz sem zadnjič ravno brala kako naredite te lončke, pa se mi je ena ideja pojavila.

Če si malo bolj likovne narave, si lahko potem kupiš barvo za beton, in na te lončke kaj narišeš. Mislim da bi kr lepo prišlo z temi barvami.
natka
Expert
Expert

Kraj: Sl. Konjice

OdgovorNapisal/-a katrinca » 15 sep 2007, 08:40

Hvala za vzpodbudo Smrekca! Upam da bom našla čas, ker sem ravno v totalnem preurejanju celotnega vrta. Pa še zima se bliža. No ja. Saj lončke lahko ustvarjam tudi pozimi!

Hvala za idejo Natka. Ja. Saj s temi lončki se da marsikaj nardit. In bo treba. Ker pvc so ugly, kakšni lepi pa dragi in za nas rožaholike kupljeni predstavljajo celo premoženje.

Mam pa še jaz eno idejo. Kaj če bi ustvarjali vsak svoje lončke, pa jih pol pokazali, pa pol drug drugemu kako idejo ukradli???

V ustvarjalnih revijah je polno namigov. Pa ustvarjanje iz različnih materialov...

Samo časa žal primanjkuje.

Lepo se mejte!

¨Katrinca
katrinca
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a natka » 15 sep 2007, 12:53

Dobra ideja, bilo bi za poiskusit. Bilo bi zanimivo pogledat kaj je kdo ustvaril po svojem okusu.
natka
Expert
Expert

Kraj: Sl. Konjice

OdgovorNapisal/-a smrekca » 15 sep 2007, 21:16

Jaz sem, ko sem jih začela delat (lončke), čist not padla, pa sam to počela vsako prosto minutko...potem pa, ko sem začela vanje saditi kaktuse, sem ugotovila, da so eni lončki premajhni, eni preveliki, eni preplitki... in tako sem šla spet v akcijo in zdaj je vsak (no ja, skoraj vsak) lonček narejen točno za določen kaktus...in zdaj trenutno nimam več volje... :oops:
Drugače pa mi je ideja o kradenju idej full dobra... :P :roll: :oops:
Pa, da bi vsak pokazal svoj izdelek...zakon...ker res dobiš kako dobro idejo, jo malo po svoje spremeniš in potem je to tvoj izdelek...(Natka, dobra ideja tele barve...pofotkaj, ko bo nastalo)
Katrinca, lepo urejaj svoj vrt, zdaj je še toplo...
Veliko sončka vam želim!
LP!
smrekca
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a smrekca » 20 sep 2007, 19:47

...nove slikice mojih novih kaktusov & lončkov...Če kdo kakega prepozna, naj napiše ime, pliiiis... :oops: (čeprav so slike bolj slabe)
Hvala...
LP!
Zadnjič spremenil smrekca, dne 23 sep 2007, 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
smrekca
Guru
Guru

Re: Moji kaktusi

OdgovorNapisal/-a p*k*ca » 21 sep 2007, 12:34

MaTe0 je napisal/-a:Lep pozdrav. Sem nov na forumu. Nisem vedo prej da to obstaja.Seveda sem ljubitelj kaktosov. Zbiram jih dobro leto in pol, vem da ni dosti ampak je zbirka že kr lepa.

Tukaj je tričetrt slik katere vse imam:

http://www.moj-album.com/uredi/mate0/5881863/

Zanima me kje bi lahko prišel poceni do kaktusov. Kakšna semene ali pa kakšno skupinsko naročanje iz tujine.

Hvala, se že veselim druženja z vami!

zdravo,
mene pa zanima če veš mogoče kak se reče kaktusu na 126 sliki v albumu? tistemu največjemu.. jaz mam istega pa ga nikjer na netu ne najdem.. :(

lp
p*k*ca
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Gornja Radgona

OdgovorNapisal/-a MaTe0 » 21 sep 2007, 12:59

Tega misliš. Pojma nimam. Naj ti tukaj pomagajo.

Slika
MaTe0
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a p*k*ca » 21 sep 2007, 13:10

ne ne eno sliko naprej tam ko jih je več not posajenih..če ga od gori dol gledaš ja zvezdaste oblike,stebličar, s črnimi iglicami na vrhu po telesu pa ma sivkaste iglice pa neke sivkaste vzorce..to pa je se mi zdi ena vrsta opuncije..vsaj zgleda tak..
p*k*ca
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a smrekca » 23 sep 2007, 20:45

[quote="smrekca"]...nove slikice mojih novih kaktusov & lončkov...Če kdo kakega prepozna, naj napiše ime, pliiiis... :oops: (čeprav so slike bolj slabe)
Hvala...
LP!
http://smrekica.moj-album.com [/quote]

Sem dodala link, k sem ga pozabila napisat :oops:
LP!
smrekca
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a primozc » 24 sep 2007, 06:49

p*k*ca je napisal/-a:ne ne eno sliko naprej tam ko jih je več not posajenih..če ga od gori dol gledaš ja zvezdaste oblike,stebličar, s črnimi iglicami na vrhu po telesu pa ma sivkaste iglice pa neke sivkaste vzorce..to pa je se mi zdi ena vrsta opuncije..vsaj zgleda tak..

Meni liči na Stenocereus griseus. Malo še preveri po netu.

LP
Primoz
primozc
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Laško

OdgovorNapisal/-a p*k*ca » 24 sep 2007, 12:27

bo menda držalo ja..enih par zadetkov je blo pod tem imenom :D
Hvala!
p*k*ca
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a p*k*ca » 24 sep 2007, 12:35

smrekca je napisal/-a:
smrekca je napisal/-a:...nove slikice mojih novih kaktusov & lončkov...Če kdo kakega prepozna, naj napiše ime, pliiiis... :oops: (čeprav so slike bolj slabe)
Hvala...
LP!

Sem dodala link, k sem ga pozabila napisat :oops:
LP!

druga slika je mala opuncija opuntia compresa na prvi sliki pa so menda trije stetsonia coryne mam jaz tudi enega takega samo da ma vrh malo bol špičast pa nisem čisto ziher če je to pravo ime...
p*k*ca
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Kalypsa » 24 sep 2007, 12:59

Da se še jaz malo považim:

http://kalypsa.moj-album.com/album/9492869/?os=9492972

Tale mi je letos prvič cvetel, naredil je tudi nekakšen sadež (mislim da je v albumu vrt 07). Sem ponosna na to sočnico, ker sem jo vzgojila iz enega podtaknjenca, ki je bil velik pribl. 3 cm. (To mi je v največje veselje, da iz malega zraste veliko :D )

Sicer ravno obnavljam album, zato komentarji še pridejo...

Bodite v cvetju! 8)
Kalypsa
Guru
Guru

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov