Napisal/-a Simona K. » 22 dec 2006, 18:24
Čao,
tudi jaz imam en podoben stebričast kaktus, ravno takole nekako pretegnjen - kaj ne, ko je že mnogo let vsako zimo notri, na toplem. In vsako leto požene kakšnega mladička, vedno na odrezanem mestu, ki ga potem odrežem, malo osušim in posadim. Sedaj me pa zanima, kako bi recimo zgornji kaktus "razrezali", da bi potem dobili malo lepše primerke oz. če je sploh mogoče, da recimo iz enega srednjega dela zraste "normalen" kaktus? Ali ga kar pustim, vsega razpotegnjenega in krivega? Mi ga je kar malo hudo gledat, sedaj ko imam vse ostale lepo "poštimane", na zimskem spanju - z vašo pomočjo!
In že komaj čakam na april, maj....ko bo spet toplo in bodo vsi krasni, kakšen morda še celo cvetoč.....lepo zunaj, na sončku.
Pa še nekaj - kako bi preprečila mačkom, da ne bi skakali po kaktusih? Sploh posoda z natreski (ki sem jih zelo radodarno dobila od renee in so več kot krasni, vsi!) jim je idealno stranišče - saj človek ne more verjet! Še ko sem jih imela zunaj, jeseni, jim je bil to ful šport, še sedaj pa se jim včasih uspe pretihotapiti v "špajzo" s kaktusi, ker pri nas doma nekateri pač ne znajo zapirati vrat, in mački gredo veselo na delo naravnost na kaktuse. Kakšen nasvet, kaj naj naredim, da jim bodice ne bodo tako vabljive?
Se opravičujem, je malo iz teme, anmpak nisem odpirala še ene, sem kar naenkrat vprašala. Upam, da vseeno dobim kakšen odgovor.
Bodeč pozdravček, Simona!