Madagaskarske palme - pachypodii

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Madagaskarske palme - pachypodii

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 21 avg 2005, 08:24

Zdravo :!:

Nekaj časa nazaj sem posejal različne vrste pachypodiev in sedaj so mi prišli ven prvi sejančki. Ker vem da to kaktus (sorry za objavo na tem forumu sam mislim da sem bolj paše kot pri palmah) me zanima kako skrbeti za sejančke
Če bo kaj v pomoč sem sejal
Pacypodium lemerei, geayi, densiflorum, breviciale, w. baronii

LPM
Bye
Marsumioon

OdgovorNapisal/-a Jure » 25 avg 2005, 09:08

Phipodiji res niso kaktusi, so pa v zbirkah kar pogosti. S palmami nimajo nobene povezave, ne po sorodnosti in ne po gojitvenih potrebah. Niso jim niti podobni po obliki.
Imajo zelo podobne življenske zahteve, vendar niso vsi za v en koš. Gremo po vrsti:
P. lamerei in geayi imata lahko bolj bogato zemljo in veliko vode. Če jih gojimo na podoben način kot paradižnike, bo to idealno. Pozimi sta to rastlini za v kuhinjo. Ne potrebujeta skoraj nič vode in le malo svetlobe. Oba sta občutljiva na temperaturo, ki je nižja od 10 C. Dobro se odzivata na umetno gnojilo.
P. densiflorum in P. brevicaule sta po potrebah bolj podobna kaktusom. Rabita bolj široko posodo in bolj zračno prst z obilico peska. Tudi vode ne potrebujeta toliko, pa vseeno več kot kaktusi. Bolje prezimujeta na toplem, vode pa takrat ne potrebujeta. Gnojila ne potrebujeta, ker sta obe vrsti miniaturi. Manjši kot sta, bolj sta atraktivni.
P. baronii windsori je nekaj vmesnega. Nekaj več vode in boljšo prst kot za kaktuse, pozimi pa nad 10 C in suho.
Vsi odvržejo večino listov že do decembra. Pol jih cveti z belimi, pol pa z rumenimi cvetovi.
Jure
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov