Madagaskarska palma

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Madagaskarska palma

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 03 nov 2004, 10:47

Hy !
Mam že velik primer madagaskarske palme vendar za razmnoževanje potrebujem še eno tako rastlino. Zanima me če bi mi lahko kdo priskrbel kakšen podtaknjenec te rastline.

Najlepša hvala !
!!!
:?: :?:
Marsumioon

Pachipodij

OdgovorNapisal/-a izi » 03 nov 2004, 10:59

Koliko je to velik primerek.

Cvetijo primerki visok 2 m. Poleg tega sama oprašitev niti ni tako enostavna, kot pri kaktusih.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 03 nov 2004, 11:05

Primerek je visok malo manj kot 2 metra in je že prvič cvetel. Glede oprašitve pa sem bil že obveščen.
Marsumioon

???

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 08 nov 2004, 15:58

Kaj pa glede majhnega primerka ?
Ga lahko kdo proda ?
PLeasa
LPM
Bye
Marsumioon

Pachypodium

OdgovorNapisal/-a izi » 08 nov 2004, 19:55

Marsumioom živjo,
Z majhnim primerkom boš čakal kar nekaj let, da ti bo zrasel do cvetne velikosti. P. lamerei se običajno začne razraščati šele pri večjih velikostih, tako da ti težko kdo pomaga. Kupiš ga lahko skoraj v vsaki cvetličarni. Preden pa se lotiš opraševanje pahipodijev, ti svetujem da probaš to na oleandru, si ogledaš cvet, poiščeš prašnik in pestič, ki jih boš težko našel in če ti uspe oprašitev oleandra, svaka ti čast. Ker si letošnjo sezono zamudil, boš počakal na naslednjo. Izberi dva z različnimi barvami cvetov, ker boš le tako lahko vedel, da nista v žlahti.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 08 nov 2004, 21:32

Hvala Izi
Marsumioon

hm

OdgovorNapisal/-a svedr1 » 22 okt 2005, 17:06

kako je pa z zemljo za cim boljso rast?kok pa lahko pol taka palma zraste?so ksne slike cvetov?hvala
didgeridooINGbreathINGkiFlowING
svedr1
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 06 nov 2005, 12:02

Pozdravljen

P. Lemerei je zelo neubčutlhiva rastlina. Za prst lahko uporabiš mešanico za kaktuse, ali pa gozdni humus zmešaš s peskom. Vendar po mojih izkušnjah je boljše uporabiti mešanico za kaktuse :lol:

Ta rastlina lahko v divjini zraste tudi do 10 m. Vendar v stanovanju jaz še nisem videl P. Lemareia večjega od 2,5 m.

Cvetovi so lepi in bele barve. So tudi precej veliki; slike pa lahko najdeš povsod po spletu.

LPM
:wink:
Marsumioon

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov