Lepo pozdravljeni,
prebrala sem veliko postov o madagaskar palmi, vendar takšnega problema kot je moj, nisem zasledila.
Imam lep primerek madagaskar palme. Kupila sem jo še čisto majhno (manj kot 7 cm), sedaj pa ima že dobrih 40 cm. Do letošnje zime je bilo vse OK, vedno je lepo rasla in imela liste. Potem pa so se naenkrat začeli sušiti in odpadati. Do spomladi so že vsi odpadli. Presadila sem jo v novo mešanico zemlje, ki sem jo dobila v vrtnariji (zemlja je ustrezna) in nekaj časa je kazalo, da bo bolje. Pognala je nove liste. Kar naenkrat pa so ti listi oveneli (niso se posušili, ampak so se kar povesili...) in tudi odpadli. Nato sem opazila, da je palma takoj pod vrhom suha, nato pa ima kakšnih 5 cm rjavega pasu. Mislila sem si, da je bilo mogoče premokro in je nisem zalivala. Sedaj, čez kakšna 2 tedna, pa je stanje še slabše. Tisti del palme, ki je bil rjav je čisto mehak in veliko bolj tenak kot preostali del palme. Kot da bi odmiral. Torej zgornji del palme (kakšnih 7 cm) zgleda res ful, ful ubogo. Gnilo.
Prosim za nasvet, kaj se da storiti? Nekaj sem prebirala o kaktusih in gnilobi, prav tako o obrezovanju. Lahko poskusim s tem?
Ali je boljše da jo sedaj pred zimo pustim na miru?
Res hvala za odgovore!!