Kupovanje kaktusov preko spleta

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Kupovanje kaktusov preko spleta

OdgovorNapisal/-a primozc » 29 mar 2007, 13:48

Ali ima kdo izkušnje s naročanjem kaktusov preko spleta. Na cactiguide sem našel nekaj linkov in tudi pri društvu prijateljev kaktusov. Kje se najbolj splača in kje je najbolj zanesljivo. Nikoli še namreč nisem ničesar kupoval na tak način.

Lep pozdrav
Primoz
primozc
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Laško

OdgovorNapisal/-a primozc » 29 mar 2007, 14:04

Živjo,

Se opravičujem, pravila lepega vedenja mi narekujejo, da se najprej predstavim kot nov član na vašem forumu, kar sem prej pozabil in da vas vse lepo pozdravim.
Moj hobi je vzgoja kaktusov, to počnem že 10 let, pa moram priznat da sem še vedno čisti amater na tem področju. Zato mi bodo odgovori na vprašanja, ki jih bom v prihodnosti še zastavljal zelo dobrodošli.

Naj živijo kaktusi, naj živi forum...
Primoz
primozc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zoyba » 29 mar 2007, 22:26

Živjo!

Če boš postal član "dpks" ti rastlin en lep čas ne bo treba kupovati preko spleta, saj jih na sestankih lahko kupiš po diskontnih cena!
Lp
Robert
zoyba
Expert
Expert

Kraj: Zgornja Besnica

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 30 mar 2007, 07:55

Večina mojih kaktusov je kupljena preko spleta. Predvsem zato, ker zbiram Lobivije, ki jih je pri nas težko dobiti.
Zelo kakovostno ponudbo ima Plapp, vendar je precej drag. Drugače pa imajo ogromno ponudbo Haage kakteen in Uhlig kakteen. Zelo dobro ponudbo ima tudi Wessner.

opomba:
Večinoma ni slik. Pa tudi če so, to ni garancija, da tisto kar vidiš na sliki tudi dobiš. Večkrat sem dobil občutek, da se hočejo "ta grdih" znebiti.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

Novi član in nakupovanje iz tujine

OdgovorNapisal/-a izi » 30 mar 2007, 10:36

Živjo,
kot je že rekel Zoyba, najbolje, da se včlaniš v društvo. Dobil boš veliko novih prijateljev, znanja, kaktusov in dostop do literature.
Nobenih težav ni običajno z naročanjem iz tujine, je pa bolje, da naročaš iz EU.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a primozc » 30 mar 2007, 14:45

Živjo,

Hvala za dosedanje odgovore. Včlanitev v DPKS bi me vsekakor zanimalo. Se bom pozanimal. Sicer pa se mi cene pri nekaterih dobaviteljih ne zdijo tako visoke in tudi ponudba je precejšnja. Ali je ponudba na srečanjih tudi velika? Jaz sem namreč največji ljubitelj Ferocactusov (teh imam največ) in ostalih vrst bolj agresivnega videza (velike in povdarjene bodice...da se razumemo).

Lep pozdrav
Primoz
primozc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a renee » 01 apr 2007, 08:02

:!:
Zadnjič spremenil renee, dne 01 dec 2007, 05:42, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cyberman » 03 apr 2007, 09:57

Jaz preko spleta naročam samo semena. Rastline nakupujem raje na društvenih srečanjih, izletih ter na borzah. Tam rastlino vidim, pregledam in izberem tako ki je meni najlepša. Sezona se spet začenja :) :)
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov