kdo ima najvec kaktusov...

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

kdo ima najvec kaktusov...

OdgovorNapisal/-a 2004 » 25 dec 2004, 14:57

ze nekaj casa iscem nekoga ki ima kaktuse na ogled obiskovalcem..baje da nekje na primorskem nekje v secovljah al v strunjanu, vzgajata kaktuse zakonca...ze dolga leta in da si jih lahko ogledas..Morda kdo ve njihov naslov...,oziroma pove kdo ima najvecjo zbirko na ogled za javnost...

hvala za odgovore..
2004
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a BoGo » 25 dec 2004, 16:25

V primorju je v Sečovljah. Res paša za oči (žal drugi zbiratelji, pri vas še nisem bil, tako da ne vem povedat kako je pri vas). Najdeš pa tako da greš proti restavraciji ribič (sosedje)
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a 2004 » 25 dec 2004, 18:36

hvala za hiter odgovor..kako imajo pa kaj odprto..morda ima kdo kak kontaktni telefon..?
2004
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 25 dec 2004, 21:38

Jaz tudi vem kje je to. S CŠOD-jem smo bili tam. Ta vrt ureja ta g.Rok in ga.Magda. Imata veliko kaktusov kjer jih pa lahko tudi kupiš. Ogled teh kaktusov je za nas stal 100 SIT :!: . So zelo zanimivi. Njen najstarejši kaktus se imenuje Sončna zvezda. Ima pa tudi zelo velik Mehiški kaktus, ki raste čez dimnik vrta.

Naslova ne vem. Ampak je blizu doma Burja.
Lp :wink:
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

Kraj: ...

OdgovorNapisal/-a BoGo » 26 dec 2004, 13:44

ne vem kako je delovnik, vendar pa ko sem jaz bil poleti, sem samo poznvonil in smo se taokkj zmenili za ogled. Vstopnina je uradno bila 200 SIT, vendar pa sva itak 2 plačala samo za enega, tako da je na koncu res bilo samo 100 SIT po glavi.

Slike so neverjetne, naslova žal ne vem. Jaz sem ga našel tako, da ko sem se pripeljal v Sečovlje, sem pred enim malim mostom zavil navzdol, nato pa sem se peljal ob obali in na koncu je restavracija Ribič in pa seveda vrt kaktusov. Mene so najbolj navdušili njegovi grusoniji

Slika
BoGo
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 26 dec 2004, 13:58

Srečkovič ! Ti si šel po cesti z avto. Jaz pa sem šel po tistem hribu navzdol, ki je poln prepadov. Pa še noge so me bolele. Tam v vrtu sem se pa na en kaktus skoraj usedel. Še sreča, da se nisem, ker sem imel seboj samo 100 SIT pa še to sem porabil za vstopnino, kajti bi ta kaktus, ki bi ga uničil moral seveda plačati. Ampak to ni bilo še nič. Ko sem šel pa nazaj sem moral iti pa po tistem hribu nazaj... Ko smo pa prišli sem se pa že ulegel, da bi malo odpočil, smo morali pa iti že takoj v bazen plavati. Po eni strani mi je ta dan bil všeč (to zato, ker smo odšli gledati kaktuse) po drugi strani mi pa ni bil všeč, ker sem bil tako zmatran. Zvečer sem se pa res lahko odpočil. No ne ravno odpočil, kajti celo noč nisem mogel spati. Ko smo pa odšli nazaj v Zagorje sem bil pa tako vesel. Da vidim spet moj kaktus in mojo plezalko pa seveda tudi starše. Pa še nekaj je bilo tudi zanimivega tam dol v sečovljah. Delali smo poskuse z listami več dreves in grmovnic. Na liste smo škropili z sprejom za lase (fructis). Imelo je zelo dišeč duh. Ti bom poslal kakšno sliko, ko smo bili dol. Sem kupil cel CD s slikami in na eni iz med njih sem tudi jaz pri poskusih. No na večih sem jaz ampak samo ena je zanimiva. Se vidiva. Lep pozdrav iz Zagorja ob Savi.
Zadnjič spremenil Žiga.S, dne 02 jan 2005, 17:07, skupaj popravljeno 1 krat.
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a BoGo » 26 dec 2004, 14:58

Uff, samo gledat kaktuse iz Murske Sobote v Sečovlje ne bi ravno bilo preveč ekonomično. Sem izkoristil priliko, ko sem bil na morju.

Drugače pa sem slišal tudi da ima Jerin veliko zbirko in pa seveda Izi in Hrovatin. Za Izija je verjetno na spletni strani DPKS kakšen zemljevid, kako se do njega (oz. do tebe, če to bereš, Izi) pride. Za Hrovatina tudi vem. Kje pa lahko najdem Jerina?

Če se bom kaj potepal po tistih krajih s kančkom prostega časa, se že zdaj najavljam...

skrijte kaktuse :)
BoGo
Guru
Guru

Seča

OdgovorNapisal/-a martina00 » 26 dec 2004, 22:19

tudi midva s fantom sva bila tam...
Zadnjič spremenil martina00, dne 19 maj 2005, 19:27, skupaj popravljeno 1 krat.
martina00
Poznavalec
Poznavalec

Re: Seča

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 26 dec 2004, 23:26

martina00 je napisal/-a:tudi midva s fantom sva bila tam...

In kako se vama je zdelo :?: .
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a kostelka » 27 dec 2004, 00:24

Jst sem poleti prepričala starše in smo šli... morm priznat, da me je vrt navdušil!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Why do you need wings to be an angel?
kostelka
Guru
Guru

Kraj: Kostevka dolina :)

OdgovorNapisal/-a BoGo » 27 dec 2004, 00:27

hehe, očitno smo vsi istega slikali :)
BoGo
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 27 dec 2004, 00:56

Kostelka :!: . Zanima me kje je to Kostela :?: . Jaz sem iz Zagorja ob Savi, ki je v osrednjem delu slovenije.
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a kostelka » 27 dec 2004, 09:33

Kostel je v bistvu ena taka majhna pokrajina v Kolpski dolini. Če se voziš na primer na morje na Hrvaško, greš čez Kočevje pa na mejni prehod Petrina... no, tam je Kostel. :)

No, v Zagorje te pa pridem enkrt pogledat... Moja frendica ma tam staro mamo :D

Da ne boste rekli da sm samo grusonija slikala... ta mi je tud ful ful všeč :P
Why do you need wings to be an angel?
kostelka
Guru
Guru

Kraj: Kostevka dolina :)

Zbirke za ogled

OdgovorNapisal/-a izi » 27 dec 2004, 10:05

Živjo,
Grašičeva zbirka v Seči je ena starejših v Sloveniji in se ponaša z nekaj kar precejšnjimi primerki, pa tudi najboljše pogoje pri nas ima. Poleg te zbirke je v Sloveniji še nekaj privatnih zbirk, ki jih lastniki radi pokažejo in po številu vrst krepko prekašajo Grašičevo zbirko. Taka največja je zbirka Zvoneta Rovška iz Litije, ki ima 3 rastlinjake. Velika zbirka je tudi v Rogoški Slatini, To je bila zbirka Zvonkota Čoha, ki pa jo je prodal občini in naj bi bila prav tako na oglrd javnosti. Kako je zdaj z zbirko, ne vem. Precej posebnosti ima Jure. Nima ekstremno velikih kaktusov, ki fascinirajo laike, ima pa odrasle prikerke raznih cukrčkov, ki jih pri Grašiču ne boste videli. Moja zbirka za običajne kaktoholike ni najbolj zanimiva, ker se najbolj posvečam stapelijam in le-te zasedajo polovico rastlinjaka, ostala polovica pa so še vedno kaktusi. Zbirka stapelij vsebuje cca 1200 različnih rastlin in je po mnenju evropskih prijateljev največja v EVropi.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a cyberman » 27 dec 2004, 15:29

uau, Izi. Vsaka ti čast. In ponosno lahko povem da sem že kar nekajkrat videl to zbirko :)
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 31 dec 2004, 14:41

No kostelka morda se pa še res srečava ampak to je še velik vprašaj
( :?: :?: :?: :?: )

Se vidiva :wink: .
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a martina00 » 19 maj 2005, 19:35

Danes sva bila spet tam in so naju dvakrat nadrli. Prvič zato, ker sva le vprašala, če je vstopnina tudi v primeru, če kupiš kaktuse (česar nekoč ni bilo). Odgovor je bil:"A zdaj bomo pa še barantali???"

Drugič pa zato, ker sva trdila, da so kaktusi stari 53 let (za informacijo: lani so bili namreč 52 let), tista 'prijazna' gospa pa je trdila, da so letos stari 51. Mogoče štejejo nazaj in ne naprej...

Upava, da je ta gospa imela le danes slab dan in da ni do vseh takšna.
martina00
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 23 jun 2005, 21:37

Do nas je bila takrat prijazna in je rekla, da če nas kaj zanima, da naj jo kar vprašamo, da bo z veseljem odgovorila :roll: :arrow:

L.p.
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a sinopa » 09 sep 2005, 18:29

zivjo,

ta teden sem bila tudi jaz v Seci ina na zalost moram rect, da sem dobila tudi jaz tak obcuteh kot marina00... mene sigurno nebojo vidli vec tam dol :evil:

Drugace je pa stvar kar lepa za videt, sam nazalost sta ta dva cloveka tolk neprijazna,da sploh nisem uzivala ob ogledu njihove zbirke :?

Lp sinopa
sinopa
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Kobdilj (Kras)

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 21 dec 2005, 23:02

Žiga.S je napisal/-a:Ti bom poslal kakšno sliko, ko smo bili dol

Obljuba dela dolgo, pa čeprav bolj pozno :lol:
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

Naslednja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten