kdo ima najvec kaktusov...

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a 5erček » 22 dec 2005, 18:52

Z obiski rastlinjaka v Seči sem zelo zadovoljen. V 10-ih letih sem si ga ogledal 3x in vsakič je bila gospa zelo prijazna.
Nazadnje sem bil tam pred tremi ali štirimi tedni v nedeljo. Prišli smo ob desetih. Ker na vratih piše, da v primeru, če nihče ne odpre pokliči na tel. številko, smo poklicali in gospa se je lepo opravičila, da jih še ni in, da pridejo čez 10 min.
Mi smo počakali in si proti plačilu 200sit(se mi ne zdi dosti, ker te nihče ne preganja) ogledali čudovito zbirko.
Gospa je delala svoje delo. V primeru vprašanja je prišla do obiskovalca in odgovorila brez problema.
Razumem pa, da ima lahko vsak svoj slab dan.
Med delom je gospa pazljiva in opazuje obiskovalce. Po 50-tih letih skrbi za kaktuse bi tudi meni bilo žal, da bi mi kakšna budala odtrgala kakšen vršiček.

l.p. Peter
Prevzemanje zgornjega članka in slik v komercialne namene brez pisnega soglasja uporabnika 5erček strogo prepovedano!!!

Lep pozdrav, Peter M.
5erček
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Lucija

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 23 dec 2005, 10:34

Tudi jaz sem že bil tam. Po ogledu zbirke zagledam kaktus Grusoni srednje velikosti. Vprašam gospo koliko je star ta kaktus, pa pravi 15 let. Potem jo vprašam koliko stane, pa pravi 15.000 sit. A za vsako leto potem po jurja ?
Skoraj enako velik kaktus Grusoni sem kasneje opazil pri Hrovatinu za 5000 sit.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a 5erček » 23 dec 2005, 12:24

Leopold Scheicher

Mislim, da tistega grusonija, ki ima čez 50 let, ti ne proda za 50 tisoč.
:D :D :D
Prevzemanje zgornjega članka in slik v komercialne namene brez pisnega soglasja uporabnika 5erček strogo prepovedano!!!

Lep pozdrav, Peter M.
5erček
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Lucija

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 23 dec 2005, 13:22

Ta ni imel več kot 15 cm v premeru.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 23 dec 2005, 20:31

Nam je pa takrat rekla naj kar vprašamo, če želimo kaj izvedeti o njenih kaktusih, čeprav "zelo" zgovorna pa res ni bila ali pa, da bi bila tam ne vem kaj srečne volje in, da bi se smejala :roll:
Najbrž je imela takrat, ko ste vsi rekli, da je bila nesramna samo slab dan :arrow: (Vsak ga ima enkrat)

L.p., Ž
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

Kraj: ...

OdgovorNapisal/-a anchi » 23 dec 2005, 23:09

Žiga.S je napisal/-a:Nam je pa takrat rekla naj kar vprašamo, če želimo kaj izvedeti o njenih kaktusih, čeprav "zelo" zgovorna pa res ni bila ali pa, da bi bila tam ne vem kaj srečne volje in, da bi se smejala :roll:
Najbrž je imela takrat, ko ste vsi rekli, da je bila nesramna samo slab dan :arrow: (Vsak ga ima enkrat)

L.p., Ž

Jaz sem tudi imela enako izkušnjo in ko sem tole gospo nekaj vprašala mi je odgovorila na zelo aroganten način, tako da zatem res nisem več imela volje karkoli spraševat. Pa še dva kaktusa sem kupla v zahvalo!
anchi
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Gornja Radgona

OdgovorNapisal/-a poppy-- » 25 dec 2005, 17:24

Hmm, ko prebiram tole temo me je minilo, da bi se podala v Sečo na izlet, izgleda da je ženska zelo neprijazna in pusta.
poppy--
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ygregorn » 26 dec 2005, 20:13

Pozdravljeni,

v začetku naslednjega leta bo v Rogaški Slatini na ogled zbirka g. Čoha, jaz osebno je še nisem videla, bodo pa poznavalci prirtrdili, da je vredna ogleda.
Torej - pot pod noge pa v Rogaško :wink:

LP

Tamara
ygregorn
Guru
Guru

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a anchi » 27 dec 2005, 10:37

poppy-- je napisal/-a:Hmm, ko prebiram tole temo me je minilo, da bi se podala v Sečo na izlet, izgleda da je ženska zelo neprijazna in pusta.

Je že res, da ve gospa biti neprijazna, ampak če obožuješ kaktuse, pa njihove zbirke nikakor ne smeš zamuditi. Saj kot nekateri pravijo, je do njih bila gospa prijazna. Mogoče ima res včasih slabe dni in kot zgleda je teh več kot tistih dobrih! Ampak kar pojdi in si oglej!!! Ne bo ti žal!
anchi
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Gornja Radgona

OdgovorNapisal/-a tinko » 27 dec 2005, 21:51

Pred leti sem bil na izletu z zares gnilo agencijo (v enem letu je propadla). Ne štejem se med zahtevne popotnike, a takrat je šlo vse narobe. Zakonski par iz Sečovelj je ves čas reševal družbo s humorjem iz situacije, da nismo dobesedno pobesneli. Sedaj čitam o enem slabem dnevu že cel mesec. Sam se ne bom več upal v Sečo, če bom verjel, da sta se tako spremenila. Ker so prazniki, pozabimo zamere in se posvetimo klepetu o cvetju. Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

Prejšnja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov