Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...
Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji
Napisal/-a MARTINAR » 09 apr 2008, 09:59
Imam več kot meter visoko Crassulo argenteo, načeloma brez težav. Poleti je zunaj, prezimi v hladni sončni verandi, kjer vsako leto zacveti. Trenutno je v PVC loncu fi 40 in bi jo rada presadila v večjega. Zanima me, ali je presajanje primerno in ali naj jo presadim preden jo preselim ven ali obratno in koliko časa naj mine od presaditve do premika na prosto? Ji lahko dodam kupljeno prst za kaktuse, brez da posegam v obstoječe korenine?
MARTINAR
-
MARTINAR
- Uporabnik
-
- Kraj: KOPER
Napisal/-a tanja1 » 09 apr 2008, 20:16
če imaš tako veliko crasulo potem jo imaš verjetno že nekaj let. Torej jo postaviš na prosto kot vsa prejšnja leta. Glede presajanja pa sem jaz svojo, ki je velika 50 cm presadila avgusta in nič ji ne manjka. Res pa sem pazila, da nisem poškodovala korenin. Tako in tako so se zemlja in korenine držale skupaj. Skratka vzela sem jo iz manjšega lonca in enostavno postavila v večji glineni lonec ter okoli nasula novo zemljo. Kupljena prst za katuse bo v redu. Jaz jo sicer mešam sama. Po presaditvi imam jaz vse rastline kakšen teden v senci, ne glede ali so zunaj ali notri.
-
tanja1
- Guru
-
- Kraj: dob
Napisal/-a teta Pehta » 15 apr 2008, 13:05
Crassule brezpogojno zahtevajo temperature, višje od plus 5 stopinj. Ko bodo jutra še malo toplješa, jo lahko postaviš ven.
Za presajanje pa niso občutljive - hočem reči, presajanje jih ne "zmoti" in tako jih lahko presadiš kadarkoli.
-
teta Pehta
- Ljubitelj
-
- Kraj: Ljubljana
Vrni se na Kaktusi in sukulente
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov