Z vodo zelo previdno. Že zadnjič sem se hotel oglasiti zaradi zalivanja in škropljenja, pa sedaj izrabljam to priložnost. Kot pravijo pri Hrovatinu: Nič ne pride od spodaj, vse od zgoraj. Torej kaktuse vedno zalivamo z vrha. O.K.
Kaj pa če zalijemo, pa cel teden ni sonca
Takrat nastane problem, saj so kaktusi mokri, sonca ni, toplo je dovolj in kaktusi divjajo. Zato nikoli ne zalivam, če dežuje ali je vremenska napoved za naslednji dan deževna. Raje počakam dva ali tri dni. Nič hudega jim ne bo. POZOR! NIkoli jih ne zalijte popoldan. Mokri kaktusi se ponoči ne osušijo in jim taka vlaga škoduje.
S škropljenjem pa je tako: Eni ja drugi ne. Mačka se boji vode, vidra z veseljem plava. Nekateri kaktusi škropljenje dovoljujejo npr. Weingarthia, Fero kaktusi, Lobivia aurea..., kakšni pa sploh ne, npr. puhasti kaktusi, kot so starček, espostoa in drugi. POZOR Škropljenje samo s postano deževnico, drugače bo katastrofa. Tudi prekuhana voda ne pomaga. Jaz sem jih poškropil z destilirano vodo. Npr. Na zelenem steblu Ferokaktusa se po osušitvi škropljenja nabere apnenec, ki se ga težko odstrani in kvari vizualni izgled rastline.
Poldi