kaktusi in njihovo spanje pa tudi njihovi mladički

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

kaktusi in njihovo spanje pa tudi njihovi mladički

OdgovorNapisal/-a m-a-j-a » 11 sep 2004, 17:12

HY!

Končno nas je obiskala jesen inmislim da bo kmalu tudi čas za spanje kaktusov in sočnic.Namreč letošnje jutrajne ure so zelo mrzle! Bojim se da bojo te jutrajne ure poškodovale moje kaktuse! torej kdaj bi bil najbolši čas odpraviti in reči lahko noč kaktusom za par mesecev!

No imam pa še en problem! Kaj bi z mladički ki sedaj tako lepo poganjajo.Ali bojo svojo rast kaj povečali med spanjem ali bojo tudi oni zatrdno zaspali do spomladi!

lp maja
m-a-j-a
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a starina » 11 sep 2004, 20:53

jaz mislim, da za mladicke, če imajo korenine ze pognane, bodo enako počivali.....
za ostale, pa ko jih imas ozunaj, jaz naredim tako, da gledam vremenske in ko pade pod -0°C jih posparavim....

kaj več pa lahko povedo majstri... izi, in company :lol:
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

OdgovorNapisal/-a manca1 » 12 sep 2004, 11:24

Glede na to, da se ponoči precej shladi, vseeno ni nevarnosti za kaktuse. Ker pa je poleg mraza v zraku tudi veliko vlage kaktusov ni potrebno zalivati. MRAZ + MOKROTA = MRTEV KAKTUS. Dokler se ne pojavi kakšna slana ali temperatura 0°C, ti jih ni potrebno spravljati noter.

Lp Manca
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov