ojla!
jaz sem bolj nova na tem foromu, le 1x sem nekaj napisala, drugače pa večino odgovorov, ki jih rabim najdem kar v starih temah...
stara sem 20 let in že kar nekaj časa skrbim za svoje kaktuse (čeprav se nekateri obnašajo kot da bi res grdo ravnala z njimi!
) in moja zbirka jih šteje okoli 40.
zdaj imam nov problem, imam tudi nekaj teh cepljenih kaktusov. zdaj pa je začela podlaga enega od njih propadati (sploh ne vem zakaj?!
vsi ostali, ki so bli kupljeni hkrati in za katere sem enako skrbela so vredu). ker se mi vedno bolj zdi, da podlagi ni več pomoči, sem razmišljala o tem, da bi rdeči kaktus cepila na novo podlago. zanima me, kje bi lahko dobila katerega od teh kaktusov, ki so primerni za podlago ( kaktus ki ga želim cepit je verjetno gymnocalycium mihanovichii)? po vseh vrtnih centrih sem iskala primeren kaktus, takega kot je ta, ki je do zdaj služil za podlago (mislim da je myrtillocactus geometrizans), pa ga nisem našla... šla sem tudi do centra hrovatin, pa je na veliko pisalo da majo zaprto, da se lahko oglasim na štantku v citiy parku. no bila sem tudi tam, pa mi gospodična za štantom (oz gospodična ki je priskočila od sosednjega štanta) ni znala nič pomagat... zmanjkalo mi je idej, kje naj še iščem...
ima kdo kakšno idejo? verjetno se mudi...zeleni kaktus kmalu ne bo mogel več držati rdečega, ki zankrat zgleda še zdrav...
že vnaprej hvala za trud
lep pozdrav...