KAKTUSA-KAKO RAVNATI Z NJIMA?

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a anitta » 01 apr 2007, 21:21

Pozdravljeni,

kupila sem kaktus, za katerega ne vem kako se mu reče niti prodajalka ni imela pojma kako naj ravnam z njim, tako da prosim če ima kdo kakšne informacije lepo prosim. Prvega (bolj okrogel) pa sem dobila za darilo pa tudi ne vem edino kaj je vem da zelo lepo cveti...
Torej vse ki se spoznate na kaktuse prosim za kakšen nasvet..

Hvala
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
anitta
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Tina » 01 apr 2007, 23:54

Prvi je Echinopsis tubiflora. Značilno za te kaktuse je, da so zelo trpežni in nezahtevni.
Drugi ni kaktus ampak spada med mlečke (značilen zanje je bel sok, ki je lahko toksičen).
Je verjetno Euphorbia ingens. Euphorbie so občutljive na vlago, zato previdno pri zalivanju.

Lp Tina
Tina
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a cyberman » 02 apr 2007, 09:14

Prvi (najbrž echinopsis) ti že divja, kar se lepo vidi po svetli barvi in grdi rasti.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a anitta » 03 apr 2007, 08:46

Zdravo,

da to sem tudi jaz opazila ko sem ga dobila da je zelo postrani, ampak kaj naj takega sem dobila. ALi lahko to vpliva na nadaljno rast??
anitta
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Maribor

Re: KAKTUSA-KAKO RAVNATI Z NJIMA?

OdgovorNapisal/-a cyberman » 03 apr 2007, 09:41

anitta je napisal/-a:Zdravo,

da to sem tudi jaz opazila ko sem ga dobila da je zelo postrani, ampak kaj naj takega sem dobila. ALi lahko to vpliva na nadaljno rast??

Zelo previdno ga je treba privajati na sonce. Zna se narediti da bo tam "zgledal kot preščipnjen" ko bo naprej rastel. Sam sem že dobil nekaj razpotegnjenih mammilarij, ki pa se z leti lepo posedejo nazaj v "skoraj" prvotno obliko. Take napake je zelo težko odpravljati.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov