Pozdravljeni!
Ker iskanje po forumu ni vrnilo nobenih pravih rešitev za mojo težavo, Vas prosim za pomoč.
Pred nekaj leti sem kupil kaktus San Pedro, ki je imel dve veji (nekako v obliki črke "V" ). Kaktus bi naj v idealnih pogojih zrasel do 30 cm na leto, moj pa v nekaj letih ni naredil več kot 2-3 cm.
Letos spomladi sem se odločil, da bom dvojčka "ločil" in ko mi je uspelo skoraj popolnoma očistit korenine, sem ugotovil, da imata oba dela isto glavno korenino. Na hitro sem po internetu iskal kak predlog, kaj naj z njim in ker nisem našel nobene pametne rešitve, sem korenino prerezal in vsak del posadil v svoj lonec. Po nekaj dneh se je izkazalo, da je "operacija" uspela in oba "nova" kaktusa sta se lepo prijela. Še več - prirastek je iz prej osmih reber naredil 7 reber in v slabih dveh mesecih zrasel za 3 centimetre.
Tukaj pa so se stvari nekoliko zapletle. Pred par dnevi sem opazil, da je večji kaktus skoraj po celi dolžini (približno 1,5 cm nad zemljo in do 2 cm od vrha) "počil". Zazijala je reža, ki na najširšem mestu zeva 3 mm in gre skoraj do stržena.
Zanima me, ali se bo kaktus sam zarasel ali bo potreboval kako pomoč? (Na pamet mi je padlo, da bi ga na večih mestih "zvezal" z vrvico, ki bi ga stisnila skupaj...)
Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Sašo