Napisal/-a Leopold Scheicher » 22 apr 2004, 10:50
No tudi jaz sem že kupoval v Bauhausu in moram reči, da imajo veliko izbiro. Imajo tudi prave klešče za kaktuse, tako da lahko potegneš ven katerega koli brez pikanja. Vse skupaj lahko razdelim na tri dele. Prvi del, je najslabši, kaktusi so zloženi v posebno prirejeni piramidi zelene barve. So neoznačeni in slabo zgledajo. Drugi del se mi zdi najboljši. Postavljene so mize na katerih so kaktusi zloženi eden zraven drugega. Eni so označeni, drugi ne. Nekaj jih je tudi od Hrovatina. Ti so označeni. Tretji del pa predstavljajo zapakirani kompleti, ki so na vozičku. V paketu lahko dobiš karkoli.
V glavnem ni nobenega prodajalca daleč na okoli. Če kupiš več kaktusov nastane problem, ker imaš samo dve roki. Moraš se znajti. Vprašati nimaš nikogar, ležeče kaktuse noben ne postavlja nazaj in tudi nobeden ne skrbi za njih. Tisto kar prodajo prodajo, drugo zavržejo.
Tudi jaz sem se pogajal v Mercatorju za en kaktus in sem jim dokazal, da ga že več kot dve leti ni nihče kupil. Cena 13.000 sit, glede na stanje bi dal za njega največ 5000 sit. Tudi tu je prodajalka izjavila, da se ne moremo pogajati, ker kaktusi niso njihovi. Po daljšem premisleku sem sklenil potem pa nič. Če pa mi je kaktus res všeč, grem raje kupit brezhibnega kam drugam.
Poldi