Kaj je to oz. kako bi najboljse skrbel za tale kaktus?!

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Kaj je to oz. kako bi najboljse skrbel za tale kaktus?!

OdgovorNapisal/-a Andrija » 31 maj 2004, 14:37

Lep pozdrav iz Maribora.Javljam se vam prvic in morem najprej pohvalit ta forum saj v Sloveniji ni enakega.Nestetokrat so mi vasi napotki glede vzgoje rastlin ,kateri so na profesionalni ravni prisli prav.Sam sem amaterski ljubitelj mediteranskih rastlin in kaktusov,kateri mi z vaso pomocjo dobro uspevajo.Imel pa bi vprasanje k prilozeni sliki saj ne poznam imena kaktusa,kako se najboljse skrbi za njega(zalivanje itd.),ce se lahko spodnje stare poganjke odreze in tako naprej....Vabim vas tudi v moj album Rastlin pod imenom Andrija ,pod komentar bom zelo vesel se kaksne ideje oz. nasveta za boljso rast!
Lep dan vam zelim se naprej!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Andrija
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Jure » 31 maj 2004, 14:48

To, kar imam jaz pripomniti k sliki, je prazen vrček piva na mizi. Glede na dokaj poln kozarec na desni in pripadajočo steklenico, bi rekel, da je treba vrček piva znova napolniti s ta zelenim do vrha. Naj bo kakih 10 % pene, več ne.
Voda na levi strani ne paše na mizo.

To je vse, kar mi ni všeč. Vse drugo je zelo dobro.
Jure
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Andrija » 31 maj 2004, 15:38

Jure ,ves pri nas na Stajerskem je miza vedno polna,tak ,da je tezko slikat samo kaktus.P.S. V vrcku je bil sok...ne takoj na pivo pomislit.Na zdravje! :)
Andrija
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a katarinas » 31 maj 2004, 16:32

Živjo!

To je kaktus Nopalxochia Phyllantoides, ki spada v rod epifilov. Proti koncu februarja začne rastlina odganjati , takrat pa potrebuje veliko svetlobe (ne pripeke) in postopoma več vode. Ko zrastejo popki zalovamo več in ne prestavljamo rastline, ker drugače odvrže popke. Po cvetenju ga postavimo na polsenčno mesto, proti koncu avgusta pa presadimo. Tedaj povečamo odmerek vode. V oktobru pa začnemo zopet manj zalivati. med zimo zalivamo le občasno. Stari poganjki se lahko odrežejo in iz njih lahko narediš tudi potaknjenec.
L.P. Katarina
katarinas
Uporabnik
Uporabnik

Katarina

OdgovorNapisal/-a Andrija » 31 maj 2004, 16:35

Katarina lepo pozdravljena nazaj in najlepsa hvala za nasvet!
Andrija
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 31 maj 2004, 18:32

Ojla,

so ti že vse povedali, dodala bi samo obvezno gnojenje med rastno dobo (sedaj), da bo več cvetov. :wink:
Res lep primerek!
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Andrija » 31 maj 2004, 19:21

Klavdija hvala za odgovor.Gnojim ga ze in sicer z Cvetalovim tekocim gnojilom za kaktuse na vsake 3 tedne po navodilih proizvajalca.Bi ga lahko pogosteje?Lahko stare spodnje poganjke odrezem zdaj ko ze cveti ali pocakam na jesen?
Lep pozdrav!
Andrija
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 31 maj 2004, 19:29

Ojla,

kar drži se navodil na steklenički gnojila.
Po moje ga lahko porežeš (sploh ni občutljiv), saj cvetel bo celo poletje, za potaknjence je pa sedaj pravi čas.

PS: sem pregledala tvojo ZZ, lepi primerki, imena sem pa dodala tistim ki jih poznam.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Andrija » 01 jun 2004, 10:36

Se enkrat hvala ,saj za nekatere nisem vedel tocnega imena.Zdaj si tudi na internetu lahko pogledam malo vec o njih. :D
Andrija
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a renee » 01 jun 2004, 12:42

:wink:
Zadnjič spremenil renee, dne 02 dec 2007, 08:45, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Alo Alo

OdgovorNapisal/-a Andrija » 01 jun 2004, 20:03

Alo Alo,renee ....jaz ti posljem vse kaj bom porezal...hehe.Pa kaj to ti lahko kr v kuverto dam in posljem ali kako to prakticirate.Pa prezivi postno pot v kuverti?!Ce ti je se mi lahko opises postopek dela s poganjkom,da bi se jaz malo eksperimentiral!
Glede poganjkov pa mi samo povej kak pa kam pa ti rade volje posljem. :D
Andrija
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a renee » 02 jun 2004, 06:30

:arrow:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
renee
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov