Hojla. Če hujša, potem res mogoče ni gnitje... Ampak ne upam trditi 100%. Meni se je zgodilo namreč, da ko sem svojega haageocereusa vzel iz prezimovanja (bila sta dva stebričarja skupaj), mi je bil rahlo sumljiv. dokaj soliden se mi je zdel na zunaj, vendar pa sem bil vseeno sumnjičav. Ko sem ga pobližje ogledal in rahlo bolj pritisnil na steblo enega, je počilo in znotraj je bil povsem gnil. Res upam, da to ni situacija pri tebi.
Mogoče je mehak zaradi slabih korenin. Naj še pojasnim to situacijo z mojim primerom. Ko sem letos presajal kaktuse, sem opazil da so tisti, ki sem jih lani presadil slabo (slaba zemlja + korenine se nisem dotaknil, dako da so ostale v šoti), povsem shujšali, nekateri celo odmrli...
Pri presajanju teh shiranih kaktusov sem videl, da se dejansko korenina sploh ni razširila v novo zemljo in ko sem celo leto zalival, je voda tekla mimo korenine v sveži zemlji. Mogoče tvoj ni dobil nič hrane že celo leto in ga je še zima sedaj malo zdelala. Mogoče bi ti priporočal to.