Kaj je narobe s stebričarjem?

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Kaj je narobe s stebričarjem?

OdgovorNapisal/-a Jasna » 28 apr 2004, 15:40

Imam približno 15-20cm visok kaktus. Po zimskem počitku sem ga presadila in postavila na sončno lego. Od takrat je zelo ''shujšal'', tako da brez opore ne stoji pokonci. Zalivam še vedno bolj malo. Kaj je narobe z njim?
Jasna
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a manca1 » 29 apr 2004, 09:13

Ali se suši ali je mehak? Je cel tak ali samo v spodnjem delu? Malo bolj natančno popiši, če pa ga lahko slikaš bi bilo pa brilijantno :D

Lp manca
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Jasna » 29 apr 2004, 10:24

Slikati ga žal ne morem, ker nimam digitalca. Kaktus, mislim da je Cleistocactus strausii oz. nekaj podobnega, je tak samo v spodnjem delu. Mehak ni in drugače izgleda zdravo. Ali naj ga obilno zalijem?

LP
Jasna
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a renee » 29 apr 2004, 13:17

:cry:
Zadnjič spremenil renee, dne 02 dec 2007, 08:32, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Jasna » 01 maj 2004, 17:50

Kaktus ni mehak. Če bi bil gnil bi ga po mojem že pobralo, vendar je tak že precej časa (več kot mesec). Upam da bo preživel.

LP
Jasna
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a manca1 » 01 maj 2004, 18:04

Draga Jasna!

Če je že nekaj časa tak in če se zadeva ne širi, če je trd in ne mehak ampak samo nagnjen je možno, da se je nagnil, ker se je obračal proti svetlobi in se zato polegel. Potemtakem ni nobenih skrbi.

Lp Manca
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a BoGo » 02 maj 2004, 00:00

Hojla. Če hujša, potem res mogoče ni gnitje... Ampak ne upam trditi 100%. Meni se je zgodilo namreč, da ko sem svojega haageocereusa vzel iz prezimovanja (bila sta dva stebričarja skupaj), mi je bil rahlo sumljiv. dokaj soliden se mi je zdel na zunaj, vendar pa sem bil vseeno sumnjičav. Ko sem ga pobližje ogledal in rahlo bolj pritisnil na steblo enega, je počilo in znotraj je bil povsem gnil. Res upam, da to ni situacija pri tebi.

Mogoče je mehak zaradi slabih korenin. Naj še pojasnim to situacijo z mojim primerom. Ko sem letos presajal kaktuse, sem opazil da so tisti, ki sem jih lani presadil slabo (slaba zemlja + korenine se nisem dotaknil, dako da so ostale v šoti), povsem shujšali, nekateri celo odmrli... :cry: Pri presajanju teh shiranih kaktusov sem videl, da se dejansko korenina sploh ni razširila v novo zemljo in ko sem celo leto zalival, je voda tekla mimo korenine v sveži zemlji. Mogoče tvoj ni dobil nič hrane že celo leto in ga je še zima sedaj malo zdelala. Mogoče bi ti priporočal to.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten