Napisal/-a Simona K. » 06 maj 2007, 17:44
Čao,
mene pa zanima, če že dognojujete kaktuse? Mislim tiste, ki niso na frišno presajeni. kako pa kaj zalivate? Jaz sem jih danes kar obilno, prvič odkar niso več na zimskem spanju. Je bila zemlja res povsem izsušena, kot prah. Letos sem jih zalila samo dvakrat - enkrat februarja in potem čisto malo, ko sem jih prenesla bolj na svetlo, kake tri tedne nazaj.
Pa še tole - vem, da je narobe, če kaktus preveč zaliješ; kaj pa, če ga v bistvu zelo malo, morda premalo? Mislim, ali ja lahko to vzrok, da kaktus ne raste in ne cveti? Izgleda, da meni letos kljub temu, da so bili lani vsi presajeni v zemljo za kaktuse, so prezimovali na hladnem, brez zalivanja, noben ne bo cvetel, vsaj tako kaže. No, razen dveh, ki sem ju pa že kupila s popki. Kar ne morem verjet, res. Kolegica, ki je popolnoma mačeha do njih, nobene posebne zemlje in pogojev jim ne nudi, pa ji cvetijo ko nori. jst pa na sonček, pa iz njega, pa pozno jeseni spet na sonce, pa zemlja, pa zalivanje proti ušem, pa ne vem kaj še vse...pa nič. nekateri so enako veliki kot dve, tri leta nazaj, ko sem jih kupila. če ne bi videla na svoje oči, ne bi verjela.
Imate še kak nasvet? Pa ne rečt, da naj za nazaj preberem, ker sem tale forum in še marsikateo spletno stran in knjigo pregledala....
No, pa prilagam eno slikico od astrofita, ki lepo cveti, ima cvet dvakrat tolikšen kot je sam. samo ta je kupljen, letos, že s popki.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Bodeč pozdravček, Simona!