Je to Rebutia?

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Je to Rebutia?

OdgovorNapisal/-a Simona K. » 21 jul 2006, 19:30

Čao,
prosim, če mi lahko pomagate pri identifikaciji in nasvetih o teh dveh kaktusih. Meni sta zelo, zelo lepa, že v trgovini sta mi bila zelo všeč, pa sem jih kar kupila. In sedaj, ko "vem malo več" o kaktusih, sem seveda ugotovila, da sta napačno posajena, pa da jih napačno negujem itd. In ker sta mi tako zelo lepa, pri presajanju pa vem, da jih bom poškodovala, kakor sem tudi mnogo drugih ( v tej "seriji" sem imela tudi taščin sedež, je že ustrezno presajen in imenovan ter zalivan, pa ob dosti bodic je bil), vas prosim za nasvet, kako polomiti čim manj bodic, ko ga presajaš in mu iz korenin "strgaš" šoto?
Seveda pa bi rada izvedela tudi imena oz. če nista slučajno kakšna hibrida, ker sem ju kupila zares poceni v eni večji trgovini. Jaz sem ju po dolgem iskanju po vsej mogoči literaturi poimenovala kar rebutia.... in sta moja "ljubljenčka"....
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Bodeč pozdravček, Simona!
Simona K.
Expert
Expert

id

OdgovorNapisal/-a izi » 21 jul 2006, 20:38

Kaktuse je zelo težko ozr. nemogoče identificirat brez cvetov, pa še tam se včasih zalomi. kaktus 2 je skoraj gotovo mamilarija, kaktus 1 pa bi bil lahko mamilarija ali parodija.

lpi
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Simona K. » 21 jul 2006, 22:12

Izi, hvala. Saj se mi je kar zdelo, kakšen odgovor bom dobila - brez cvetkov gre težko. Torej, imam mamilarije. sej sem res hecna, najprej sem itak vse poimenovala mamilarija, potem sem nekaj popravljala.... ah, morda mi pa kdaj kakšnen kaktus zacveti, pa bomo vidl....

Kaj pa presajanje, oz. kako obvarovati čimveč trnov?
Bodeč pozdravček, Simona!
Simona K.
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a Kalypsa » 23 jul 2006, 18:17

Hej tvoj kaktus št. 1 imam tudi sama. Zelo verjetno je mamilaria, ker imam tudi rebucije in jim ni podoben.

Glede presajanja: jaz uporabim kakšne stare cunje, fino ovijem in presadim. Pazljiv pa moraš biti da preveč grobo ne prijemlješ.
Kalypsa
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov