Izkušnja s centrom Hrovatin

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Izkušnja s centrom Hrovatin

OdgovorNapisal/-a sandi » 13 maj 2004, 15:34

Hojla!

No naj vam povem svojo prvo izkušnjo z Hrovatinom in nakupom semen prvič v življenju.
V Arboretumu so imeli svojo stojnico, kjer sem si seveda nabavil dva lepa primerka. Sem pa tudi naročil paketek semen, ki naj bi mi ga poslali po pošti (to je bilo 30.4.) Ker po enem tednu nisem dobil semen sem poklical. Odgovor je bil naj pokličem v ponedeljek in jih spomnim, kar sem tudi storil. Takrat sem dobil odgovor, da bodo semena šla na pošto naslednji dan se pravi v torek. Po pošti dandanes to potuje normalno en dan. Danes je četrtek semen še vedno ni in jaz sem obupal nad Hrovatinom. Tako da moj prvi vtis ni lep, čeprav nekateri tako hvalite.

Sandi :(
sandi
Guru
Guru

Kraj: Ruše

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 13 maj 2004, 19:00

Ojla,

jaz mislim, da so z delom zakopani do grla in jim enostavno kaj uide iz glave.

Tudi sama sem bila v Arboretumu in njihov štant je bil ves čas nabito poln. Zadržala sem se 15 min. in v tem času je gospa odgovorila 3x na isto vprašanje (kako pa ta kaktus zalijem?), vsakič prijazno in potrpežljivo (meni bi se sfuzlal :twisted: , saj so ljudje stali v vrsti in bi odgovor lahko že prvič slišali) pa čeprav je bil že cel dan prodajanja in odgovarjanja za njo.
Ampak si je za vsakega kupca vzela čas in vse ponovno razložila.
Mislim, da je iz istih razlogov tudi kako ime na tablici malo narobe napisano (kaka črka preveč ali premalo), kar se mi zdi normalno, saj je potrebno toliko tablic napisati.
Mislim, da je njihova preobremenjenost edini razlog za tvoje nezadovoljstvo. :roll:

Sama imam boljše izkušnje, zato upam, da je tvoj primer bolj izjema kot pravilo :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a anka » 14 maj 2004, 08:10

Hojla, hojla, hojla
Nikar tako hitro obupat, oziroma grajat ljudi, ki delajo (sodnik, koliko delajo pa zagotovo nismo mi, ker si lahko samo predstavljamo, kaj njihovo delo je)
Sezona je na višku in nisem še videla človeka, ki bi znal narediti vse naenkrat, za semena pa je tudi vseeno, če jih dragi Sandi dobite kakšen teden kasneje.
Ta kritika pa mi res ni všeč
Prijazneje naprej
anka
anka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a renee » 14 maj 2004, 10:08

:wink:
Zadnjič spremenil renee, dne 02 dec 2007, 08:39, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a sandi » 17 maj 2004, 15:22

Hojla :oops:

Saj sem si mislil, da me boste raztrgali, kaj si pa nek neumen štajerc upa kritizirat trgovino v Ljubljani, le kako si to upa? Jaz verjamem, da imajo veliko dela, ampak če mi rečejo naj jih pokličem in spomnim pa mi rečejo da gredo semena drug dan na pošto, a je tako težko vreči eno pismo z 50 semeni na pošto? No blagor vam da veste da imajo tolko dela in da lahko skočite tja vsak dan, jaz si tega kot ubogi študent ne morem privoščit, da bi se kar tako odpeljal v Ljubljano. Drugače pa moram reči da sta kaktusa ki sem ju kupil pri njih v Arboretumu lepa in zdrava, glede tega nimam pripomb. Tako grajate vse ostale trgovine, potem pa slučajno en napiše majhno kritiko na račun edine specializirane trgovine za kaktuse v Sloveniji pa je že jooj. Se opravičujem če sem komu stopil na Žulj.

Sandi

P.s. Renee kaj pa če bi jaz tebi poslal denar za semena in bi mi jih ti kupila in poslala. Aja kaj dobim kakšen odgovor za menjavo podtaknjencev.

P.p.s. Prilagam pa tudi sliko enega izmed mojih kaktusov, ki je cvetel ta vikend, Ga v resnici nisem videl, ker me ni bilo doma, sem pa naročil, da naj ga slikajo. Če ga kdo pozna naj mi prosim napiše.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Naj cvetijo Kaktusi!
sandi
Guru
Guru

Kraj: Ruše

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 17 maj 2004, 15:49

Ojla Sandi,

mislim da te nismo nič trgali in nihče ni omenjal kakega Ljubljanskega patriotizma - tako kot ti smo napisali svoje izkušnje (pač niso iste kot tvoje :wink: )... z nasvetom, da ne obupaj prehitro, pa ti hočemo samo dobro :wink: saj so njihovi kaktusi kvalitetni.
Na sliki je po moje kak Echinopsis, ti predlagam da mal po netu pobrskaš (v eni od rubrik imaš linke) :wink:

PS: Hrovatin niso edini specializirani za kaktuse v Slo; je še Jerin, pa un v Sečovljah...
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Kaktus » 17 maj 2004, 20:32

Do sedaj me še niso razočarali, pa tudi če se sem se kdaj po odpiralnem času pojavil me nikoli niso nagnali, tako da sem brez pripomb.
...mogoče so pa res bili prezasedeni.

Klavdija, kje pa se nahaja Jerin, če ni skrivnost (ali se ne sme delati reklame?), tako da grem kdaj mal pogledat.

LP
Kaktus
Strokovnjak
Strokovnjak

Jerin

OdgovorNapisal/-a izi » 17 maj 2004, 21:49

je na Brdu v Ljubljani. Cesta na Mlake glej tablo Mapex
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a renee » 18 maj 2004, 07:11

:wink:
Zadnjič spremenil renee, dne 02 dec 2007, 08:58, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a BoGo » 18 maj 2004, 07:56

Hojla. Mene pa zanima, kako Hrovatin posluje izven sezone. Sem imel dvakrat to "srečo" da ko sem prišel tja (enkrat pozimi, enkrat pa jeseni), da je bilo zaprto :( Pa mi je bilo žal siliti se notri. Sem pa enkrat pozvonil, saj sem potreboval majhne lončke in mi jih je prijazna gospa kar nekaj podarila! mimogrede: v njih do sedaj vse lepo kali :)
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 18 maj 2004, 09:30

Ojla,

Renee sem ti za Jerina že prek ZS odgovorila, sem pa mnenja, da preveč ljudi na kupu v rastlinjaku ni njbolj fino, ne za prodajalca ne za nas...manj lahko vprašaš, pa še gužva je. Je pa skupinski popust mamljiv :roll: , če ga seveda upoštevajo (Jerin ga, ker je itak ena dobra duša).

Renee a češ se še pri men oglasit v petek?!!!!! :!:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov