Interšpar ne zna z rastlinami

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a tadejab » 05 dec 2007, 12:40

He, he, me veseli, da nisem osamljena ! Glede kopičenja orhidej mislim.
Včasih ni bilo problema, cene so bile relativno visoke, orhideje redke, pa še tiste so bile vse enake barve. Zdej je pa kriza, 5 - 10 euro orhideja, madona, še pri mesarju jih prodajajo, pa vsakič najdem kakšno, ki je še nimam doma, če ne drugega ima vsaj pikice drugače razporejene, pa smo tam.....
tadejab
Expert
Expert

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a tadejab » 05 dec 2007, 12:41

He, he, me veseli, da nisem osamljena ! Glede kopičenja orhidej mislim.
Včasih ni bilo problema, cene so bile relativno visoke, orhideje redke, pa še tiste so bile vse enake barve. Zdej je pa kriza, 5 - 10 euro orhideja, madona, še pri mesarju jih prodajajo, pa vsakič najdem kakšno, ki je še nimam doma, če ne drugega ima vsaj pikice drugače razporejene, pa smo tam.....
tadejab
Expert
Expert

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a tamika » 05 dec 2007, 15:56

Sm šla danes v Merkur Celje po Cambrie (cena 2.38€) in jih domov privlekla 7 komadov. Seveda odcvetele, vendar še vedno precej lepe!

Sedaj pa upam, da bodo novi poganjki hitro zrasli, da vidim, kakšne imam!

Lp, t.
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

OdgovorNapisal/-a Bravica » 05 dec 2007, 16:59

Na tako poceni orhideje pa nikoli ne naletim, tudi v celjski Merkur zavijem občasno. Sicer pa grem jutri v eno večje mesto. Bomo videli kakšna bo sreča.
Najlepše so orhideje
Bravica
Guru
Guru

Kraj: Vzhod

OdgovorNapisal/-a love cactus » 17 jan 2008, 00:41

MERKUR,OBI in BAUHAUS so zame največji amatertji,kar se tiče kaktusov.
Polni so plesni in rdečih pajkov,trgovci se delajo slepe,češ,da to ni res,jaz pa bi jih najraje prostovoljno odnesla stran od drugih rastlin ,poškrobila z biokilom,z bibo palčkami očistila,to pa počela toliko časa,da bi ozdraveli.
Moja karantena bi jih vsekakor obdržala pri življenju.
love cactus
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a tjasykaa92 » 17 jan 2008, 21:46

Meni se kar smilijo v teh trgovinah, težko najdeš kakšnega lepega in zdravega, pa še to ko prineseš domov in si ga dobro ogledaš je poln nekih volnatih uši pa nwm česa vse. :(
tjasykaa92
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Okolica Ptuja

OdgovorNapisal/-a love cactus » 18 jan 2008, 09:42

jaz sem se enkrat prav nad trgovko-cvetličarko razkurila v trgovini.Sem jo vprašala,kako tako malomarno opravlja svojo službo,saj polek zalivanja vendar lahko lončke s plesnivimi bodicami tudi odnese iz polic,ne pa da se širi na ves spekter lepih,še zdravih primerkov.Kako pa se jih poskuša ozdraviti,ji pa lahko jaz povem,če sama tega ne ve.Anekateri imajo debelo kožo,zamahnila je z roko in odšla proč od mene.
love cactus
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a Sneguljcica » 20 jan 2008, 19:36

V petek sem bila v Kaliji v Mariboru, saj imajo ravno dneve orhidej. Zgleda sem naletela prav na začetek, saj ko sem stopila v predel z rastlinami, sem kar obstala od presenečenja.. koliko orhidej... in koliko različnih vrst. Nisem se jih mogla nagledat, tako so bile lepe. Kar veliko so jih imeli tudi znižanih, po 6.99€. Prevladovali so seveda Phalaenopsisi, sama sem si pa izbrala enega Paphiopediluma in enega Zygopetaluma :D Komaj sem se brzdala, da nisem še kakšnega odnesla s seboj. Ampak raje kdaj drugič.
Cela navdušena napotim nastednji dan tja kolegico, ki pa je bila prav razočarana nad izbiro. Zgleda so v dnevu in pol prodali večino orhidej, saj ni imela več kaj velike izbire.
Tako da, če ima kdo namen iti v Kalio, naslednji petek imajo še en dan nekakšnega svetovanja, v tem tednu pa dobijo kar dva krat še novo zalogo. :wink:

LP,
M.
Sneguljcica
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Maribor

Prejšnja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov