insekticid

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

insekticid

OdgovorNapisal/-a smrekca » 04 jan 2008, 18:30

kupila sem insekticid- biotip- ubij me nežno (insekticid iz rastlinskih izvlečkov. zdaj pa me zanima, če je to uredu za kakršnokoli preventivo za kaktuse, pikače,... ali ne? pa zanima me predvsem za pikače, če naj ta insekticid redčim z vodo (drugače je narejen na 'šprico') in ali naj škropim prav po njih ali zalivam... :?
če ta ni uredu, kaj mi priporočate? Hvala!!! :D
smrekca
Guru
Guru

Kraj: grosuplje

OdgovorNapisal/-a Entuziast » 04 jan 2008, 20:37

Zdravo smrekca,

kaj boš pa špricala s tem insekticidom, mislim katere insekte.
Lep pozdrav,

Entuziast
Uporabniški avatar
Entuziast
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a smrekca » 04 jan 2008, 21:33

ha, entuziast...a veš, da ne vem... kao preventivno? sicer se mi res neke male bele mušice sprehajajo po zemlji, pa vsake toliko časa najdem kakega črvička majcenega, samo na kaktuskih se zaenkrat še nič ne pozna...pa tudi ne bi rada, da bi se mi, zato bi malo pošpricala, pa nisem ziher, da je to ok, da ne bom s tem unčila kaktuskov... :oops:
lep pozdrav!
smrekca
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Entuziast » 04 jan 2008, 23:55

Ne špricaj brez veze, če nimaš točnega vzroka. Raje odmakni tiste rože, ki imajo bele mušice nekam drugam in jih seveda pošpricaj. Kaktuse pa po mojem za enkrat pusti pri miru.
Lep pozdrav,

Entuziast
Uporabniški avatar
Entuziast
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a smrekca » 05 jan 2008, 10:22

OK! hvala za informacijo! ne bom za brez veze špricala.
lep pozdravček!
smrekca
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a primozc » 05 jan 2008, 21:05

Jaz sem lani prvič uporabil Confidor in sem zelo zadovoljen. Bele uši, ki sem jih imel vsako leto so izginile. Nazadnje sem s Confidorjem preventivno zalival septembra in zaenkrat je vse O.K. Nekoč sem na tem forumu prebral, da razni bio pripravki v boju z ušmi, ki so najpogostejši škodljivec na kaktusih, niso najbolj učinkoviti, čeprav bi jih tudi sam najraje uporabil. Prej sem vedno uporabljal biokil in nisem žel uspehov.
zato sem raje malo zamižal in uporabil Confidor.

LP
Primoz
primozc
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Laško

OdgovorNapisal/-a smrekca » 06 jan 2008, 10:27

Hvala vsem za odgovore... Me pa še vedno nekaj zanima: eni pravijo, da zalivajo oz. škropijo kaktuske preventivno s fungicidom- proti plesni, proti padavici kalčkov,... pa zdaj ne vem. A je to smiselno, ali naj počakam, če se te stvari sploh začnejo dogajati? Insekticid pa sem že pospravila...
smrekca
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a zelenček112 » 06 jan 2008, 13:10

ne vem če je ravno fain da škropiš in obremenjuješ kaktuse z temi umetnimi rečmi...za zdaj lahko pustiš na miru, ko pa boš opazila prve znake kakšne bolezni pa brž poškropi
(moje mnenje)
zelenček112
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a sasok » 06 jan 2008, 13:52

Jaz tudi nebi šprical in zalival po nepotrebnem! Saj ti tudi ne jemlješ antibiotikov kar tako-za preventivo ane?
Moje mnenje samo! LP
Slika
sasok
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a smrekca » 07 jan 2008, 07:49

:D :D :D
Zadnjič spremenil smrekca, dne 12 dec 2008, 07:41, skupaj popravljeno 1 krat.
smrekca
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a primozc » 07 jan 2008, 07:57

sasok je napisal/-a:Jaz tudi nebi šprical in zalival po nepotrebnem! Saj ti tudi ne jemlješ antibiotikov kar tako-za preventivo ane?
Moje mnenje samo! LP

Načeloma se strinjam. Problem nastane, ko je v zbirki veliko rastlin (rastlinjak ali dva) in je težko dnevno spremljati dogajanje na njih. Moja zbirka sicer ni tako velika, ni pa tudi nedolžno majhna, zato se poslužujem preventivnega zalivanja s Confidorjem. Čeprav imam rastlin veliko, mi je žal vsake, ki mi crkne po nepotrebnem.
V preteklosti sem vsak dan obrnil vse kaktuse ki sem jih imel in z zobotrebcem odstranil vsako najmanjšo uš. Če bi to želel početi danes......

LP
Primoz
primozc
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Laško

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov