Gnitje Mammillarie

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Gnitje Mammillarie

OdgovorNapisal/-a ursika » 20 maj 2005, 18:42

Skupaj imam posajeni dve mammillarii(vrste ne vem točno-imata bele dlake in majhne roza cvetove,kot Mammillaria hahniana). Sprva sem imela tri, vendar mi je pozimi ena zgnila. Torej sta ostali še dve, obe imata premer več kot 10cm. Pojavil pa se je problem: gnije še ena od obeh kaktej in ima dobesedno luknjo, a je kljub temu pognala mnogo popkov in je drugače čvrsta. Ali jo še lahko kako rešim?
ursika
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ursika » 23 maj 2005, 19:22

Nihče mi noče pomagat. :cry: :cry: :cry:
ursika
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a Nemesis » 24 maj 2005, 14:22

Sorry, Urša, ker ne bom odgovoril na tvoje vprašanje. Upam, da bo kdo vedel odgovorit obema. No tako. Ko sem kupil kaktus (pojma nimam katere vrste) je zgledal zdrav, čvrst, lep, brez poškodb, v razcvetu, skratka 1A... Ampak kar se je zgodilo sedaj, po 1 tednu... Aja, zalival ga nisem še nič, gnojil tudi ne, pa tudi presajal ga nisem :( Zelo mi je pri srcu in nočem, da mi segnije cel! :cry: :cry: :cry: Kaj naj naredim!?!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
LP, N
Nemesis
Guru
Guru

Kraj: Lj.

OdgovorNapisal/-a ursika » 24 maj 2005, 17:05

Jaz nimam pojma, morda bi pomagalo, če ga obrežeš, a ne vem kako, koliko,...? Moja mammillaria pa je gnila le na majhnem koščku(par bradavic), ko pa sem eno odtrgala, da bi videla, če znotraj tudi gnije, je nastala kar luknja, torej je tudi globlje gnila, a je kljub temu pognala popke. Jaz bi prevsem rada preprečila širjenje gnitja, a nihče nič ne napiše. :(
ursika
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a cac » 24 maj 2005, 17:35

Najprej lep pozdrav!
Bojim se, da glede na fotografijo Nemesis-u (kaktusu, da ne bo pomote) ni več pomoči.
Ursiki pa svetujem, da gnilo mesto (če gre za poškodbo manjšega obsega) enostavno izreže in v rano nasuje mleto oglje. Recept je sicer že star, toda pri meni se je že obnesel.
Veliko sreče obema, Cac
cac
cac
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: škofja loka

Gnitje

OdgovorNapisal/-a izi » 24 maj 2005, 19:48

Ja nemezis, kaktus je fuč. To je usoda poceni kaktusov, uveženih iz NL, ki se jih kupiv v večjih vrtnarskih centrih.

Uršika, ko enkrat lahko odpuliš bradavico in nastane velika luknja, običajno ni več pomoči za kaktus.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a renee » 25 maj 2005, 08:46

:arrow:
Zadnjič spremenil renee, dne 03 dec 2007, 10:42, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cyberman » 26 maj 2005, 08:48

ja moja mama je enkrat eno veliko Mam. bocasano poceni dobila, in smo pogruntal da je znotraj čist votla šele ko sem en potaknjenec hotel stran vzet :). Mammillaria je šla, potaknjenci pa veselo rastejo in cvetijo naprej. :)
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a ursika » 28 maj 2005, 13:13

Moja uboga mammillaria pa tak veselo cveti, čeprav gnije. Luknja, kjer sem izpulila par bradavic, da bi videla, če je znotraj votla, se je čisto skupaj potegnila, tako da je sedaj čisto majhna, kot zgleda rastlina še živi, a ne vem kako bo z njo.
ursika
Poznavalec
Poznavalec

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov