To tematiko sem že pred časom odprla v rubriki Albumi oz. Identifikacija rastlin. Saj ste še kar pridno hodili gledat, ampak odpisal mi je pa samo renee. Pa še on je zelo nepozorno gledal.
Kaj to pomeni? Da res ni nič posebnega ali pa se vam, tako kot meni sploh ne sanja, kaj bi to lahko bilo?
Ker so tam dovoljeni le kratki komentarji, bom tukaj malo opisala to čudo.
(Slikico pa si prosim pojdite pogledat pod omenjeno rubriko - in jo prosim lepo povečajte. Saj tako slabo se pa spet ne vidi )
Zdaj je ta "poganjek" star že čez dobro leto. Sem spremljala vse od začetka, to njegovo rast. Najprej je izgledalo, da bo izrasel kaktus (izgledalo je, kot da je vzklil iz semena). Potem se je rast kar naenkrat ustavila in iz njega so pognali listi božičnega kaktusa. Ta karkoližeje ima celo nežne bodice in bi v prečnem prerezu imel obliko peterokrake zvezde. Za boljšo predstavo sem ga šla izmerit: dolžina natanko 2 cm in premer natanko 1 cm. Od blizu res izgleda kot pravi kaktus. V bistvu izgleda kot kak stebelni kaktus, na katerega bi cepili božičnega.
Ker sem zdaj na strani ljubiteljev kaktusov, pričakujem kak konkreten odgovor. Dovolj bo že samo kakršnakoli ideja, kaj bi to lahko bilo.