Fenomen ali nič posebnega?

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Fenomen ali nič posebnega?

OdgovorNapisal/-a BarbaraL » 29 jan 2004, 14:15

To tematiko sem že pred časom odprla v rubriki Albumi oz. Identifikacija rastlin. Saj ste še kar pridno hodili gledat, ampak odpisal mi je pa samo renee. Pa še on je zelo nepozorno gledal. :?

Kaj to pomeni? Da res ni nič posebnega ali pa se vam, tako kot meni sploh ne sanja, kaj bi to lahko bilo?

Ker so tam dovoljeni le kratki komentarji, bom tukaj malo opisala to čudo.
(Slikico pa si prosim pojdite pogledat pod omenjeno rubriko - in jo prosim lepo povečajte. Saj tako slabo se pa spet ne vidi :shock: )

Zdaj je ta "poganjek" star že čez dobro leto. Sem spremljala vse od začetka, to njegovo rast. Najprej je izgledalo, da bo izrasel kaktus (izgledalo je, kot da je vzklil iz semena). Potem se je rast kar naenkrat ustavila in iz njega so pognali listi božičnega kaktusa. Ta karkoližeje ima celo nežne bodice in bi v prečnem prerezu imel obliko peterokrake zvezde. Za boljšo predstavo sem ga šla izmerit: dolžina natanko 2 cm in premer natanko 1 cm. Od blizu res izgleda kot pravi kaktus. V bistvu izgleda kot kak stebelni kaktus, na katerega bi cepili božičnega.

Ker sem zdaj na strani ljubiteljev kaktusov, pričakujem kak konkreten odgovor. Dovolj bo že samo kakršnakoli ideja, kaj bi to lahko bilo. :idea: :?:
Barbara
BarbaraL
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ruše

OdgovorNapisal/-a BoGo » 29 jan 2004, 23:02

Barbara, po moje je to normalno, saj imam tudi jaz doma božični kaktus,ki ima stebla, iz katerega rastejo listi. (sicer ga ne spremljam od "rojstva", vendar pa je situacija enaka.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a BarbaraL » 29 jan 2004, 23:50

Joj oprosti, saj vem da že težim!!!!! :oops:

Bogo, verjemi, da sem videla že ogromno božičnih kaktusov in me stebla me sploh niso fascinirala. Samo to je drugačno. Zakaj ma pa pol bodice? In zakaj ni ploščato?

Že vidim, da bom morala naredit kvalitetnejšo sliko.

Al pa nehat težit.
Barbara
BarbaraL
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ruše

OdgovorNapisal/-a Kaktus » 30 jan 2004, 00:32

Glede na to kar se vidi (bolj malo) izgleda kot božični kaktus. Še kakšna slika tudi nebi škodila.
LP
Kaktus
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

Nič posebnega

OdgovorNapisal/-a izi » 30 jan 2004, 01:15

Draga Barbara,
ta rast ni nič posebnega in se zgodi pri vseh "listnatih" kaktusih. Število reber ni fiksno in je lahko tudi več kot dve, kot je pri njih običajno.
LP
Izi
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov