Euphorbia obesa!

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Euphorbia obesa!

OdgovorNapisal/-a sandi » 07 okt 2004, 13:52

Hojla!

Jaz sem slabe volja ker mi bo propapadla euphorbia obesa. Kaj je z njo narobe mi ni jasno, tako da če kdo kaj ve? Danes sem jo odrezal in upam,da se bo zgornji del znova prijel. Naletel pa sem na neprijetno presenečenje v sredini ( slike).
Mi ve kdo povedat zakaj je do tega prišlo?

Sandi
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Naj cvetijo Kaktusi!
sandi
Guru
Guru

Kraj: Ruše

Obesa

OdgovorNapisal/-a izi » 07 okt 2004, 15:34

A si jo preveč zalival.
Nekaj semen bo zrelo, upam, da mi ne bodo ušla. Jih boš lahko dobil, če jih bom ujel.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a sandi » 07 okt 2004, 22:21

Jaz mislim, da je nisem preveč zalival, ker mi je tudi cvetela. ampak zakaj je na sredini luknja, meni to zgleda, kot da bi jo nekaj od znotraj pojedlo, tako se mije namreč zgodilo z Astrophytom myriostigmo, kjer sem v propadli rastlini našel črve. Tukaj črva sicer ni nobenega.

Izi, ker pa verjetno ne bo preživela se priporočam za kakšno seme, če ga boš ujel.

Sandi
Naj cvetijo Kaktusi!
sandi
Guru
Guru

Kraj: Ruše

OdgovorNapisal/-a Jure » 08 okt 2004, 08:05

Mlečki so pogosto takole votli. Niti ni treba, da so preveč zaliti. To je čisto normalno. Manj normalna je rjava barva, to bo kakšna plesen. Pravega zdravila ni, običajno je vse prepozno.
Če si upaš, naredi poskua s šivanko, bucko ali kaktusovo bodico. Zbodi obeso nekje pri strani. Če je dobro zalita in v formi, se bodo kar mehurčki delali in zrak bo pihal iz nje kot iz počene zračnice.
Jure
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov