Napisal/-a Leopold Scheicher » 12 jan 2004, 10:31
Ne vem kaj sicer zbirajo ostali, vendar moj cilj ni v tem, da bi kupoval nepoznane kaktuse kar po vrsti (razne kaktus mixe). Začel sem z Notokaktusi (sedaj Parodia), nadaljeval s Parodiami, vendar sem se kmalu preusmeril na Echinocereuse in Lobivie, zato je v moji zbirki zelo malo kaktusov nepoznanih, pa še ti so bolj od začetka.
Echinocereus najlažje prepoznaš po cvetu, saj imajo značilni pestič na sredini cveta, medtem ko je tako prepoznavanje pri Lobivijah težje. Pri Echinocereusih sta značilna predstavnika "zelene vrste" (npr. E.Scherii, E.Knippelianus) in "ne zelene vrste" (npr. E. Pectinatus).
Pri Lobiviah pa je najbolj značilna oblika stebla kaktusa kot jo nakazujejo (L. Cinnabarina, L.Tiegliana, L.Oyonica, L. Jajojana). Najbolje je, da poslikaš nepoznane kaktuse in jih daš v svoj album na Forumu (privat zbirka), saj jih lahko kasneje tudi zbrišeš.
Sam ne sadim nobenih kaktusov, ker za to nimam pogojev. Ni pa se potrebno kosat z mano, saj nismo na tekmovanju. Zadostuje le, da so ti te vrste kaktusov všeč in bova lahko kdaj kaj zamenjala, ali pa se le pogovorila, če bodo nastale kake težave.
Poldi