Društvo prijateljev kaktusov Slovenije

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a lara » 09 sep 2004, 18:32

Jaz pa v petek prvic pridem na predavanje :) pa se ne vem kako to zgleda, koliko časa traja (glede prevoza za domov mislim) Bom pa prinesla nekaj robe, sicer ne veliko, nekaj pa le :wink: :D

Lp, Lara :)
lara
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Stična, Hoče

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 10 sep 2004, 10:12

Ojla Lara,

vse boš zvedla danes, pa še preživela boš :lol: garantiram :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a starina » 10 sep 2004, 11:03

jz mam vsega po 1 vrsto.. no ozeroma vsako druzino po enga, tako da trenutno se ne morem pomagat, da bi koga usrecu z kaktusom....
se pa vidimo danes... :o

starina
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

Oktobrsko srečanje

OdgovorNapisal/-a izi » 04 okt 2004, 22:41

Živjo,
mesec spet naokoli je. Vidimo se v petek, 8.10.2004 v Srednji gradbeni in ekonomski šoli, Dunajska 102 ob 17. uri na predavanju Benjamina Zwittniga.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

Semenska banka

OdgovorNapisal/-a izi » 08 nov 2004, 20:17

V društvu bomo z novim letom uvedli novo storitev, ki jo bo vodila Tamara, to je semenska banka. Semena bodo prispevali starejši člani društva, naročili jih bodo pa lahko samo redni člani društva.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

SRečanje s predavanjem

OdgovorNapisal/-a izi » 08 nov 2004, 20:20

V petek, 12.11.2004 bo ob 17. uri zadnje predavanje v tem koledarskem letu. Predaval bom jaz, naslov predavanja pa je: Bizarna lepota cvetov stapelij. Predstavil vam bom najnovejše posnetke stapelij, predavanje pa je slikovno nadaljevanje članka v zadnjem glasilu.

Naslednji mesec bo novoletna zabava s srečelovom in licitacijo kaktusov. Prilika za nove rastline in semena.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Fotografije

OdgovorNapisal/-a izi » 09 nov 2004, 12:58

Tole in še kakih 100 drugih bodo videli obiskovalci petkovega srečanaj.

LPI
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 09 nov 2004, 13:27

:lol: :lol: :lol:
No - Izi je nastavil past in sedaj čaka, kaj se bo ujelo...
pinkpanter
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a anka » 09 nov 2004, 13:40

Ojla
Skušnjava je velika, samo kaj ...
Enkrat bom res prišla, a nisem še pogruntala a se moj krajevni kolega (mislim večjega) boji mojega soproga (ampak on je večji od njega) ali se boji mene in me sploh noče vzeti s seboj. Oprostiiii!"!!
Danes veliko govorimo o predstavitvah (to zato v tej debati, da napišem samo enkrat - sorri): Smankarudofovazjavranka.
Upam da me ne bo kdo vprašal ali od zgornjega ali od spodnjega, ali sem tastarejša ali tamlajša .... Ponovno kot že tolikokrat do sedaj sem tudi na tem forumu spoznala, da je ta svet tako majhen, sliko pa sem že poslala.
anka
anka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Idrija

Kolega

OdgovorNapisal/-a izi » 09 nov 2004, 15:08

Anka, tvoj krajevni kolega je štromar na terenu in je velikokrat dežuren, tako da njega tudi ni na srečanja. Ponavadi ne ve za naprej ali bo lahko prišel ali ne.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a anka » 09 nov 2004, 15:44

Oj!
Saj je vse samo prazen izgovor. Zdaj ko sem priznala mi je pol odpuščeno kajne?
čao
anka
anka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 09 nov 2004, 18:21

To ste se pa zelo lepo spomnili za semensko banko. Prav to je manjkalo v tej majhni Sloveniji, saj je vsaj zame naročanje iz tujine preveč mučen posel. Na neka semena iz Nemčije sem čakal 2 meseca, saj so narobe črkovali moj naslov.

Lep pozdrav,

Goran

P.S. V petek se vidimo
goranrasic
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a BoGo » 10 nov 2004, 08:02

Super ideja za semensko banko, se strinjam! Ali bodo vrste in zaloge semen objavljene tudi online?

LP
Boris
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a cyberman » 10 nov 2004, 08:53

Zdravo Izi,

ja tole s semensko banko je zelo dobra ideja. Sej je blo že zdaj malo "borze" preko mailov DPKS, ampak upam da bo to res zaživelo tudi v našem društvu.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sandi » 15 nov 2004, 16:39

Ojla!
Sem se že zbal da je forum o kaktusih izumrl, tako redko se je kdo oglasil.
No mene pa zanima vse v zvezi s novoletnim srečanjem društva, kako poteka licitacija, če moramo in koliko maoramo zraven prinest (jaz nimam nič kar bi lahko dal vstran), pa seveda še vse ostalo.
Aja pa koliko vas bo prišlo?

Sandi
Naj cvetijo Kaktusi!
sandi
Guru
Guru

Kraj: Ruše

Srečanje

OdgovorNapisal/-a izi » 15 nov 2004, 22:22

Licitacija poteka: kdo da več. Licitiramo, 1. 2. 3. prodano.

Če nimaš kaktusov lahko prineseš kaj drugega. Štajerci vino, Kraševci pršut, Dolenjci slivovko, Gorenjci brata itd. Najlepši primerki so izbrani za licitacijo, ostalo gre ne srečelov.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Predavanje z diapozitivi

OdgovorNapisal/-a izi » 13 jan 2005, 15:54

Pozdravljeni,
vabim vas na predavanje z diapozitivi, ki bo v petek, 14. januarja ob 17. uri v pritlični predavalnici Srednje gradbene in ekonomske šole v Ljubljani. Predaval bo dr. Jože Bavcon, direktor botaničnega vrta v Ljubljani o svojem obisku kraljevih vrtov v Bruslju v Belgiji, ki so odprti za javnost samo nekaj dni na letu.

Dr. Bavcon je v predstavitev napisal:

V tokratnem predavanju bomo obiskali kraljeve rastlinjake Laken in rastlinjake v nacionalnem botaničnem vrtu Belgije. Kraljeve rastlinjake so zgradili v 19 stoletju v času kralja Leopolda II. Pokrivajo površino
površino 2,4 ha. Za javnost so odprti samo nekaj dni v letu.

Vabljeni!
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Predavanje z diapozitivi

OdgovorNapisal/-a izi » 07 mar 2005, 19:35

Mesec je naokoli in spet bo srečanje s predavanjem. Tokrat bo predaval Peter Jerin, eden od ustanoviteljev društva pred 35 leti. Peter je zelo dober fotograf, saj je na raznih natečajih, razstavah in tekmovanjih prejel že kar nekaj nagrad.
Prav tako na srečanju pričakujem Marjana in Zvoneta, ki se ta teden vrneta iz Argentine in Čila (če se ne bosta odločila, da ostaneta kar tam). Mogoče nam bosta povedala kaj zanimivega.
Konec koncev je na koledarju že pomlad, zunaj pa je še trda zima, saj pri nas na Gorenjskem. Lani sem imel v tem času že kar nekaj cvetja, letos pa je še vse več ali manj zaspano. Mogoče bo kdo že prinesel kaj kaktusov, bo pa tam sigurno Tamara s semensko banko.

Vabljeni v petek, 11.3.2005 ob 17.00 uri na Srednjo gradbeno,... šolo, Dunajska c. 102.

Iztok
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Aprilsko srečanje

OdgovorNapisal/-a izi » 03 apr 2005, 22:25

Živjo,
mesec je spet naokoli in kot običajno vsak drugi petek v mesecu sledi srečanje s predavanjem. Tokrat bo predaval Zvone Rovšek, naslov predavanja pa je Z digitalnim fotoaparatom po Argentini in Čilu. Ker je čas kaktusov, bo verjetno mogoče dobiti tudi kakšne rastline, konec koncev pa bo tam tudi Tamara s semensko banko.
V mesecu maju bo redni občni zbor, pripravljamo pa tudi enodnevni izlet v Italijo.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 04 apr 2005, 10:08

Upam, da je ob standardnih 17.00.
Leopold Scheicher
Guru
Guru