Morda je letos malo nerodno vse na kup padlo (izlet, borza v Celovcu, piknik), tako da sem na pikniku tudi sam manjkal ker tisti vikend nisem bil doma.
Občudujem Izi-jev zagon, kljub temu da ima vsako leto probleme ljudi mobilizirat. Kljub cca 200 članom (al kolko nas že je) je lani na ta način odpadel zanimiv izlet, letos smo ga z muko nekako skoz spravili, ravno tak piknik, borza pa je že v vodo padla.
Po svoje je razumet starejše člane, ki so zelo izbirčni glede ponudbe, ker so po moje večino rastlinjakov tu okrog že parkrat skoz dali. Tud na ena in ista vprašanje so verjetno že 1000 in enkrat odgovorili. Odtod morda včasih malo čuden ton odgovorov.
Novinci imamo pač probleme z ponudbo raritet ker jih pač nimamo toliko(tiste par redkih sejancev Ariocarpusov in podobnih, čuvam kot punčico v očesu
). In roko na srce, če ne bi prišel oni prodajalec iz Dunaja bi tudi Celovška borza izpadla bolj tako-tako.
Tako da treba je pač malo potrpet, cenit tisto kar imamo in kar nekateri vlagajo v to, in počasi se bo morda premaknilo. Če letos borze ni bilo bo pač morda naslednje leto, če je ne bo se zapeljemo v Celovec oz. tisti iz Štajerskega konca v Graz. Včasih je na srečanjih zanimivejša ponudba (in predvsem ugodnejša) od katerekoli vrtnarije ali tuje borze. Včasih pa noben nič nima za prinest in to ni potem nobena tragedija.
In ša za Davidoffa. Ujel sem da bomo počasi našo semensko banko dali na internet in potem vam bo morda naš DPKS spet en korak dostopnejši