Društvo prijateljev kaktusov Slovenije

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Jure » 21 jun 2005, 08:41

Naj dodam svoj lonček: popolnoma jasno sva z Izijem že mnogokrat ponudila predavanje krejkoli v Sloveniji (tudi v sosednjih državah, če že kdo hoče), samo zrihtajte prostor. Zanesljivo bi se našla tudi kakšna gajbica zanimivih rastlin za simbolično ceno.
Samo ne stokajte več, da je Ljubljana predaleč. (Imeni smo člana, ki je vse do svoje upokojitve redno prihajal z vlakom iz Brežic, pa se ni nič pritoževal. Imamo člana, ki redno prihaja iz Rogaške Slatine. Imamo pa tudi take, ki jim je predaleč iz Bežigrada.)
Jure
Guru
Guru

Bežigrad

OdgovorNapisal/-a izi » 21 jun 2005, 08:55

Za vse tiste, ki tega še ne vedo. Mesečna srečanja imamo v Bežigradu.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

Pinkpanter

OdgovorNapisal/-a izi » 21 jun 2005, 08:57

Prav vesel sem bil Mojce in Sašota, ko sta se pripeljala, čeprav je rekla, da zaradi dela verjetno ne bo prišla. Skoraj siguren sem, da bo zdaj nekako prilagodila tudi petkov urnik in se bo zaćela udeležovati naših srečanj.

Mojca hvala za podporo.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OBČNI ZBOR DRUŠTVA

OdgovorNapisal/-a izi » 21 jun 2005, 09:00

V septembru bo predvidoma občni zbor društva. On je merodajen tudi za ustanovitev sekcij. Že nekaj časa razmišljam o štajerski sekciji. Ustanovi se lahko na predlog 10 članov društva. Zato vsi, ki želite imeti štajersko sekcijo društva, pridite septembra na občni zbor.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 21 jun 2005, 09:43

Pa naj še jaz dodam svoje mnenje. Ko sem začel s kaktusarstvom sem imel veliko vprašanj, pa sem dobil zelo ironične odgovore, zato ne sprašujem nikoli (čeprav se zarečenega kruha največ poje) nobenega več. Imam svoj sistem, če kaj cerkne gre na kompost.

P.S.
Predsednik DPKS me je na novoletni zabavi predstavil kot težavnega, pač češ ga bomo že porihtal. Ne vem komu sem toliko žalega storil :twisted: Pa tudi foruma nisem sesul, temveč sem bil eden od prvih aktivnih članov (ker poglejte datum moje prijave na Forum).

Borza: Bo mogoče kdo prinesel na borzo Ariocapus agavoides, ali pa Lobivio tarabucino (rare plants). NE vsi nosijo opuncije, cereuse, mamilarie, itd., ko že tako ni več placa nikjer. Ali se kdo od vseh ukvarja z Lobiviami :?: :?: tako sploh nimam sorodne duše na tem forumu, da bi se včasih vsaj malo potožil, če mi kaj ne gre.

Predavanja:
Predavanja so ful zanimivia, posebno mi je žal za zadnjega od Zvoneta. Še sreča, da mi Zvone po E-pošti sporoči, kje si lahko ogledam njegova potovanja. Vendar so vsa v petek ob 17.oo, tako da žal zaradi pomembnejših razlogov ne morem priti, pa če tudi sem iz Ljubljane. Z veseljem in 100% pa bi prišel npr. v torek ob 9.00.

Pa veliko sreče vsem
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a davidoff » 21 jun 2005, 10:35

ja, sem dau post gor, samo sem ga potem zaradi svojih razlogov umaknil, sedaj me pa veseli da ste ga dobili. vse tri osebe plus jaz smo pravzaprav še mladoletne. in smo vsi trije iz enega razreda. če ne želite imeti predavanj v MB, ok...sao jas ne vem kako naj pridem enkrat na mesec ali kolikokrat že je predavanje v LJ... zdi se mi pa da smo enkrat celo imeli na naši šoli predavanje istega predavatelja(o Iranu). ok, o ogalešvanju...na forumu seveda...ste pomislili še malo izven?? kaki lokalni časopisi al pa revije?? še na srednje šole bi se vam pomoje splačalo obesit kake plakate. mhm...še mejling liste...kje bi naj človek zvedo za DPKS, razen an tem forumu? nočem ''handlov iskat'', ampak upam da se bo v prihodnje dalo kaj glede tega naredit...
LP
David
davidoff
Expert
Expert

Kraj: Maribor

Poldi

OdgovorNapisal/-a izi » 21 jun 2005, 10:46

Poldi živjo,
malo mi je šlo v nos to, da sem te predstavil kot težavnega, če sem te sem te v konteksu zahtevnega.

Zmerom sem vesel, če prideš na predavanje ali na kakšno drugo srečanje.

Glede ironičnih odgovorov pa tole, ne bom prskal po postih nazaj, ker nimam časa.

Kot se spomnim, in kot poznam sebe, začnem pisat ironično šele takrat, ko na neko stvar že odgovorim, tisti ki pa to vpraša pa še vedno sprašuje isto, ali pa dela po svoje naprej. Drugače se držim net bontana in sem vljuden, trudim pa se, da nisem nesramen.
Če sem rahlo ironičen, to včasih leti tudi na vse naše stare člane, ki veliko govorijo, kaj bi bilo treba narediti, kako voditi društvo, ko pa je akcija, se vsi potuhnejo. Tudi ko me sprašujejo, kdaj bo naslednje glasilo, jim odgovorim, ko bom dobil njihov članek.

Poldi ne mi zamerit. Jaz tudi skoraj nobenemu ne.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Davidoff

OdgovorNapisal/-a izi » 21 jun 2005, 10:50

Živjo Davidoff,
nisem vedel, da si srednješolec. zato ti je polovica že odpuščena. Žal v vašem koncu nimamo kakšnih zelo aktivnih članov, ki bi zadevo malo premaknili. Kot sem ti že povedal, jaz težko z Gorenjske v Mariboru kaj organiziram, sem pa vedno pripravljen priti na predavanje.

Kar tako naprej. Tudi jaz sem začel v tvojih letih ali še malo prej. Takrat nismo imeli take možnosti priti do informacij kot zdaj.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a renee » 21 jun 2005, 13:04

:arrow:
Zadnjič spremenil renee, dne 04 dec 2007, 04:52, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 21 jun 2005, 13:16

Izi nič ti ne zamerim, samo povedal sem.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a cyberman » 21 jun 2005, 14:46

Morda je letos malo nerodno vse na kup padlo (izlet, borza v Celovcu, piknik), tako da sem na pikniku tudi sam manjkal ker tisti vikend nisem bil doma.
Občudujem Izi-jev zagon, kljub temu da ima vsako leto probleme ljudi mobilizirat. Kljub cca 200 članom (al kolko nas že je) je lani na ta način odpadel zanimiv izlet, letos smo ga z muko nekako skoz spravili, ravno tak piknik, borza pa je že v vodo padla.
Po svoje je razumet starejše člane, ki so zelo izbirčni glede ponudbe, ker so po moje večino rastlinjakov tu okrog že parkrat skoz dali. Tud na ena in ista vprašanje so verjetno že 1000 in enkrat odgovorili. Odtod morda včasih malo čuden ton odgovorov.

Novinci imamo pač probleme z ponudbo raritet ker jih pač nimamo toliko(tiste par redkih sejancev Ariocarpusov in podobnih, čuvam kot punčico v očesu :) ). In roko na srce, če ne bi prišel oni prodajalec iz Dunaja bi tudi Celovška borza izpadla bolj tako-tako.

Tako da treba je pač malo potrpet, cenit tisto kar imamo in kar nekateri vlagajo v to, in počasi se bo morda premaknilo. Če letos borze ni bilo bo pač morda naslednje leto, če je ne bo se zapeljemo v Celovec oz. tisti iz Štajerskega konca v Graz. Včasih je na srečanjih zanimivejša ponudba (in predvsem ugodnejša) od katerekoli vrtnarije ali tuje borze. Včasih pa noben nič nima za prinest in to ni potem nobena tragedija.

In ša za Davidoffa. Ujel sem da bomo počasi našo semensko banko dali na internet in potem vam bo morda naš DPKS spet en korak dostopnejši :)
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

Nov spletni naslov

OdgovorNapisal/-a izi » 14 sep 2005, 18:37

Živjo,
imamo nov spletni naslov. To je:

http://www.kaktus.si

Mislim, da si ga bo lažje zapomniti, kot prejšnjega. Prav tako se je spremenil naslov moje osebne strani (glej podpis)

lpi
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Oktobrsko srečanje

OdgovorNapisal/-a izi » 13 okt 2005, 09:28

Bo v petek 14.10. ob 17. uri na Srednji gradbeni, geodezijski in ekonomski šoli, Dunajska 102 v Ljubljani na rednem srečanju DPKS.
Predaval bo Jure Slatner, tema pa tokrat mesojedke. Na srečanju bo mogoče še zadnjič letos dobiti rastline in semena.

Vabljeni.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Nova Welwitschia

OdgovorNapisal/-a izi » 07 nov 2005, 23:52

Živjo,
po dobrem letu je tik pred izidom nova Welwitschia. Poleg stalnih rubrik: V sliki in besedi, Strip, Alpski kotiček boste prebrali:
- nadaljevanje Povesti o dobrem pejotlu
- 1. del seriala Kaktusi od A do Z s predstavitvijo vseh rodov kaktusov
- Tephrocactus geometricus
- 1. del seriala Prezimno trdni kaktusi
- Gojenje kaktusov na prostem
- Rdeči pajek
- 1. del seriala Zgodovina raziskovanja in odkrivanja kaktusov
pa še kaj

Revijo prejmejo samo člani društva, zato vsi tisti, ki to še niste in bi jo radi imeli postanite to zdaj.
Vse informacije na spletni strani www.kaktus.si
Prijava na naslov info@kaktus.si

LP

Iztok
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Novoletna zabava

OdgovorNapisal/-a izi » 23 nov 2005, 09:44

Živjo,
kot vsako leto, bo tudi letos novoletna zabava v Domžalah v gostilni Keber. Zabava bo 9.12.2005 s pričetkom ob 18. uri. To je še zadnja priložnost letos, da pridete do novih rastlin.

Vse informacije in prijave na e-mail: info@kaktus.si

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 24 nov 2005, 09:01

Ali veljjao ista pravila kot lani. Ali je dovoljena udeležba samo registriranim članom? Izi malo opiši kako je letos?
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 24 nov 2005, 09:01

Ali veljjao ista pravila kot lani. Ali je dovoljena udeležba samo registriranim članom? Izi malo opiši kako je letos?
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Občni zbor in novoletna zabava

OdgovorNapisal/-a izi » 30 nov 2005, 21:12

V petek, 9.12.2005 bo občni zbor društva, po njem pa novoletna zabava. Začetek je ob 18. uri v gostilni gostilni Keber, Ljubljanska 112 v Domžalah. Večerja je 1300 SIT.

Prijave na naslov info@kaktus.si ali pa po telefonu 04 5302 320 ali 041 916 866.

Dnevni red občnega zbora:
1. izvolitev delovnega predsedstva,
2. poročilo o delovanju društva v letu 2004,
3. finančno poročilo za leto 2004,
4. zamenjava članov UO
5. ustanovitev štajerske sekcije
6. razno.

Vabljeni člani (s partnerji) in nečlani.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a 5erček » 30 nov 2005, 22:19

A je še kdo, ki bi šel v LJ iz obale:?: :?: :?:
Vozim jaz :!:

Tinko greš???
5erček
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Lucija

OdgovorNapisal/-a tinko » 30 nov 2005, 23:25

Težka bo. Delam popoldan in konec tedna nič kaj radi ne zamenjajo za popoldansko izmeno. Šel bi pa z veseljem, če se bo dalo kaj urediti. Bova na vezi. Tel. 031-356-643. Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov